ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Kolač s limunom i jogurtom




.
Sastojci
Tijesto
250 g omekšalog maslaca
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja
250 g prosijanog mekog brašna
2 žličice praška za pecivo
Nadjev
750 g čvrstog jogurta
sok od 2 limuna
200 g šećera u prahu
aroma / korica limuna
8 listova želatine ( 1,5 vrećica želatine u prahu )
2 žlice ruma
250 ml slatkog vrhnja
Za premaz
3 oguljena limuna
400 ml vode
sok od 1 limuna
malo žute prehrambene boje u prahu
2 vrećice svijetlog preljeva za torte
nekoliko listića mente.


Priprema
1.
Sve nabrojane sastojke za tijesto redom staviti u zdjelu i umutiti u glatku smjesu.
Uliti smjesu u podmazan pleh veličine 30x20cm i poravnati.
Staviti pleh na donju rešetku zagrijane pećnice na 180°C i peći 25-30 minuta.




2.
Za nadjev dobro promiješati jogurt, limunov sok, šećer u prahu i aromu/koricu. Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju, zatim miješajući zagrijati sa rumom (ne smije zakuhati) dok se potpuno ne otopi i umiješati u jogurt. Na kraju dodati istučeni šlag.

3.
Biskvit prerezati na pola da dobijete dvije kore. Staviti jednu koru natrag u pleh, preko nje premazati 2/3 kreme, poravnati i prekriti drugom korom. Premazati drugu koru ostatkom nadjeva i staviti da se hladi 2 sata.
4.
Limune narezati na tanke šnite. Očistiti od koštica i poslagati šnite po kolaču. Prema uputama na pakiranju pripremiti preljev za torte s vodom i limunovim sokom te bojom za kolače. Time premazati šnite limuna i pustiti kolač da se hladi.

5.
Ukrasiti listićima mente. <
br />

Nema komentara:

Objavi komentar