srijeda, 12. listopada 2016.
ZOKIN KOLAČ
.
Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
2 kasike kakao
100 ml ulja
1 prasak za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
5 kasika secera
Za fil:
200 gr prah secera
200 gr krem slaga u prahu
200 ml kisele vode
300 gr mlevene plazme
2 kisele pavlake
Za slag:
300 gr slaga
Priprema
1.
Ukljucite rernu na 180 stepeni.
Podmazite dublji pleh – 38cm X 24cm, npr.
Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, kakao i prasak za pecivo.
Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.
2.
Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte je.
3.
Umutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite.
Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.
Slag kremu za odozgo sam mutila isto sa kiselom vodom, ovu kolicinu sa 3dl, a mozete staviti i drugi slag, od cokolade ili slag penu ili slatku pavlaku… Ne mozete da ga pokvarite u svakom slucaju!
Posluživanje
Kolac je izadasan, puna ona velika djuvecara, a kad se ohladi tako se lepo reze vrelim nozem, kao skalperom 😉
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar