.
SASTOJCI
250g brašna
50g škrobnog brašna(gustin)
100g šećera
1žličica praška za pecivo
1 bjelanjak
190g maslaca
1 vanili šećer
2 žlice bilog vina ili vode
FIL
150g višanja iz kompota
200ml soka od kompota
3 žlice šećera
1 žlica gustina
za umakanje
50g bijele čokolade
100g kokosa
50ml mlijeka
PRIPREMA
1.
Prašak za pecivo prosijte zajedno sa brašnom,dodajte ostale sastojke i umjesite čvrsto tijesto.
Stavite u hladnjak na dva sata
2.
Od tijesta napravite kobasice i izrežite ovako
3.
Višnje ocijedite dobro, dobro od tekućine
4.
Od tijesta napavite ovakve malo dublje košarice, da možete omotati oko višnje a da vam ne iscuri vani kada se bude pekle.Nemojte previše pritiskati lagano oblikujte kuglice
5.
Kuglice pecite na 180 stupnjeva otprilike 15-20 minuta
6.
Otpite čokoladu zajeno sa mlijekom i umačite kuglice najprije u čokoladu zatim u kokosovo brašno
7.
Prokuhajte kompot zajedno sa šećerom i gustinom i još vrućom snijesom lijepite kuglice,tako da na svaku stavite žličicu nadjeva
8.
Presijek
9.
Glavna inspiracija pri izradi ovih keksića su mi bili Zoilini “Krešenti” i Annikini “keksi punjeni makom”
,i naravno prekrasna bajka o Snjeguljici.
Nema komentara:
Objavi komentar