subota, 30. srpnja 2016.

Sigurno još niste probali ovako dobar burek




.
Za pripremu jela potrebno vam je oko sat vremena, ali i znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka. Stoga, bacite se na posao!
Sastojci i priprema:
– 700 g mljevenog mesa
– crveni luk
– pet jaja
– 400 ml kiselog vrhnja
– 0,5 l mineralne vode
– sol
– papar
– 500 grama kora za štrudle

  Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu.


Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu.
Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.

.

Nema komentara:

Objavi komentar