srijeda, 31. kolovoza 2016.

GRČKI GRIZ KOLAČ! JEFTIN I VEOMA JEDNOSTAVAN DESERT :)) I DA NE PEČE SE





SASTOJCI
50 gr maslaca
50 ml ulja
200 gr pšeničnog griza
400 ml vode
300 gr šećera
1 kesica (10 gr) vanilin šećera
10 gr cimeta*

ZA ČOKOLADNU GLAZURU
100 gr čokolade
30 gr maslaca
50 ml mleka


PRIPREMA
1.
U jednu šerpu staviti vodu, šećer, vanilin šećer i cimet. Staviti na šporet na laganu vatru da se kuva, a kad počne da vri ostaviti 5 minuta pa skloniti sa vatre.
2.
U drugu šerpu staviti maslac i ulje, pa na laganu vatru, a kada se istope i ugreju, staviti griz, stalno dobro mešati žicom ili varjačom dok griz ne dobije žućkastu boju, pazite da ne zagori.
3.
Kada dobije boju, dodati šerbet iz prve šerpe, dobro promešati da se sjedini i kuvati sve zajedno na laganoj vatri još dve, tri minute da se lepo poveže.
Izliti u manji pleh (20×25) a kada se prohladi staviti čokoladnu glazuru.
* Kod ovakvih, nepečenih kolača, pleh se može premazati mrvicom ulja, pa će se kolači prilikom sečenja i serviranja lakše vaditi iz pleha 🙂
4.
Za čokoladnu glazuru, u činijicu staviti čokoladu izlomljenu na kockice, maslac i mleko pa otopiti u mikrotalasnoj ili na pari (ja stavim na manju šerpicu sa vodom pa sve na laganu vatru i mešam dok se lepo ne sjedini). Kada se glazura prohladi, preliti preko kolača.
Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje da prenoći u frižideru.
* U originalni recept je išlo 20 gr cimeta, meni se to učinilo kao previše pa sam stavila 10 gr i to je sasvim dovoljno.
* Može se staviti klasična čokoladna glazura, tako što se otopi 100 gr čokolade i 3 kašike ulja, ali ja za kolače ovakvog tipa, koji se serviraju sa viljuškicom 😉 više volim ovakvu, mekšu čokoladnu glazuru 🙂
Posluživanje
Ovo je kolač koji stajanjem postaje još bolji jer ostaje vlažan i posle nekoliko dana. Veoma brzo i jednostavno se pravi a pogodan je i za dane posta, ukoliko se umesto maslaca upotrebi margarin.

Od sutra jedite po kašiku maslinovog ulja: 4 efekta će vas zapanjiti već prvog dana!

maslinovo-ulje-pixabay



Maslinovo ulje se od davnina koristi u mnoge svrhe – od zdravlja, preko nege do ishrane. Ono što maslinovo ulje čini super hranom jeste visok nivo mononezasićenih masti, posebno oleinske kiseline i različitih antioksidanata. Saznajte zašto treba svakog jutra da konzumirate 1 kašiku maslinovog ulja svakog jutra:

maslinovo-ulje-pixabay

Antikancerogeno dejstvo

Svojstva ekstra djevičanskog maslinovog ulja su od pomoći protiv nekoliko vrsta raka. Kada su vršena istraživanja, najbolji rezultati su se pokazali u slučaju raka dojek i organa za varenje.




Demencija

Jedan od uzroka Alchajmerove bolesti je povećana akumulacija beta-amiloida u mozgu.

Tim stručnjaka sa Univerziteta Monro u Luizijani otkrio je da oleokantal, jedinjenje koje se nalazi u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ima moć da kontroliše nivo beta-amiloida i značajno povećava njegovo čišćenje.

Šećer u krvi

Ekstra djevičansko maslinovo ulje je pokazalo sposobnost da smanji učestalost dijabetesa. Maslinovo ulje može da bude od pomoći u liječenju dijabetesa tipa 2, kada se koristi konzumira, ali i koristi za spoljašnju upotrebu.

Krvni pritisak

Studija objavljena u stručnom časopisu Archives of Internal Medicine, pokazala je da su učesnici sa visokim krvnim pritiskom na kraju smanjili unos lijekova, zahvaljujući konzumiranju 30-40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja svakog jutra.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKLAVU IKADA





Sastojci
1 paket kora za savijače
350 g samljevenih oraha
1 šalica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
1 šalica vode
1 šalica šećera
pola šalice meda



Priprema
Baklava (desert),
Specijalitet turske kuhinje
Pomiješati orahe i cimet. Na dno lima stavljati kore i to tako da se svaka kora poprska rastopljenim maslacem, a svaka druga se pospe orasima.
Na vrh staviti dvije kore, preliti maslacem i oštrim nožem izrezati trokute ili kvadrate. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći otprilike 50 minuta dok baklava ne dobije zlatnožutu boju. Dok se baklava peče napravi se umak za prelijevanje.
Šećer i voda se kuhaju tako dugo dok se ne dobije žitka smjesa. Makne se s vatre i doda se ekstrakt vanilije i med, dobro se izmiješa i prelije preko vruće baklave.
Prije posluživanja dobro ohladiti.


ZAISTA DJELUJE: Uz samo 3 sastojka riješite se bora oko očiju (RECEPT)

gf1



Sve što vam treba da pripremite ovu masku je:

2-3 kašike pirinča
1 kašika meda
1 kašika mleka

Priprema:

Stavite 2-3 kašike pirinča u malo vode i kuhajte dok pirinač ne omekša. Operite kuhani pirinač i stavite ga u činiju. Dodajte jednu kašiku meda i kašiku mleka i pomješajte sastojke. Nanesite masku od pirinča na lice i ostavite je 30 minuta. Operite masku koristeći vodu. Možete zadržati masku 4 dana u frižideru, a možete je koristiti svaki dan.




JEDAN U NIZU VOĆNIH BRZOPOTEZNIH KOLAČA… I NE PEČE SE!





Koji se uvijek pojede do kraja, ne peče se
SASTOJCI
6 osoba
9 dcl mlijeka
3 pudinga od vanilije
12 žlica šećera
1/2 l biljnog vrhnja (hole, halta, sania…)
1 pakovanja petit keksa (cca 35dag)
1 staklenka kompota od višanja
1 preljev za torte, crveni
PRIPREMA
U 9 dcl mlijeka skuhati puding sa 12 žlica šećera. Kad se ohladi dodati šlag koji smo dobili od 1/2l biljnog vrhnja.
U tepsiju stavite red keksa (NE močiti kekse), na njih pola kreme, opet red keksa i ostatak kreme. Ja iscrtam kocke po završnom sloju kreme i poredam po 3-4 višnje po kockici. Po uputi sa vrećice napraviti preljev za torte i sa žlicom ga lagano nanjeti na kolač. Neka odstoji u frižideru do sutradan, da keksi otpuste!
Dobar tek!

Zdravstveni problemi koje BANANE rješavaju bolje od lijekova

568fb747-7224-4e76-abc3-19d90a0a0a6c-banane-690x480



Banane sadrže velike količine prirodnih vlakana i prirodni šećer koje ih čine najboljom užinom koja vam brzo vraća energiju.
568fb747-7224-4e76-abc3-19d90a0a0a6c-banane-690×480

Istraživanja su dokazala da je ovo voće korisno pri uklanjanju problema zbog kojih obično uzimamo lijekove.

1. Nadimanje i zatvor

Banane sadrže pektin koji ubrzava probavu i na taj način pomaže pri izbacivanju toksina iz organizm i stimulišu rad crijeva. Vlakna banana djeluju kao prirodni laksativ u slučaju zatvora.



2. Stres

Stres je bolest koja konstantno ima veliki uticaj na naše zdravlje. Problem koji stres može izazvati jeste i proljev. Naime, konzumiranjem banana, rad srca se nomalizuje, šalje dovoljno kisika do mozga i tako reguliše optimalne količine vode u organizmu.

3. Krvni pritisak

Naime, visok unos natrijuma i soli, a nizak unos kalijuma u organizam ima negativan uticaj na naš krvni pritisak. Zbog toga e jako važno da konzumirate banane, jer sadrže ovaj mineral. Preporučuje se konzumiranje jedne banane svako jutro kako bi se smanjio rizik od povećanja krvnog pritiska.

4. Depresija

Triptofan je oblik proteina koji se nalazi u bananama. Ovaj protein zapravo stimuliše oslobađanje serotonina ili “hormon sreće”. Da bi se nivo serotonina povećao, potrebna je samo jedna banana kako biste se osjećali bolje, smirenije i sretnije.

5. PMS

Banane su bogat izvor vitamina B6 koji ima pozitivan efekat na nivo glukoze u krvi. Istraživanja su dokazala da su vitamini B grupe smanjuju bol u stomaku i grudima, te pozitivno utiču na promjene raspoloženja.

DUNAVSKI VALOVI

Dunavski valovi



Sastojci

Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka
Za kremu:
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
Priprema

1.

Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.

Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.



Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.

4.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.

Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.

Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje

Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet

U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

Keks torta, sa kremom od pudinga- bez pečenja

keks_torta_od_pudinga



Sastojci za kore:

360 gr keksa Petit beaure (40 kom.)
1 dl mlijeka
1 čep ruma
malo prezle (krušnih mrvica)



Sastojci za kremu:

2 kesice praška za puding sa okusom banane (ili vanilije)
7 dl mlijeka
2 žlice šećera
250 gr maslaca ili margarina
250 gr šećera u prahu
2 žlice šlaga
100 gr mljevenog plazma keksa
1 žlica kakao praha
1 kesica vanilija šećera
2 dl vrelog mlijeka
Sastojci za premaz:

250 ml toping baze ili slatkog vrhnja
Priprema:
Mljevenom plazma keksu dodajte 1 žlicu kakao praha i 1 kesicu vanilija šećera i sve dobro pomiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede. Mlijeko (2 dl) stavite u manju posudu, te pustite da provri. Vrelo mlijeko prelijte preko smjese plazma keksa, vanilije šećera i kakao praha te sve zajedno dobro pomiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
Toping bazu ili slatko vrhnje umutite mikserom.

Dvije kesice praška za puding pomiješajte sa 2 žlice kristal šećera i 1 dl hladnog mlijeka.
Zagrijte 6 dl mlijeka i skuhajte puding.

Kada je puding gotov, pokrijte ga da se ne stvori korica i ostavite da se potpuno ohladi.
Mikserom pjenasto umutite 250 gr maslaca ili margarina sa 250 gr šećera u prahu, dodajte ohlađeni puding i dobro mikserom izmiješajte. Potom smjesi dodajte 2 žlice umućenog šlaga ili toping baze i kuhačom lagano izmiješajte.
Podijelite ovu masu na dva dijela. U jedan dio kreme dodajte ohlađenu smjesu od plazma keksa. Potom kremu od pudinga podijelite na 3 dijela, a kremu sa plazma keksom na 4 dijela

Slaganje torte:

Pomiješajte 1 dl mlijeka sa 1 čepom ruma.
Pladanj na kojoj će te slagati keks tortu pospite sa malo krušnih mrvica da se keks ne bi lijepio. Kekse (10 kom) umočite u mlijeko sa rumom i poredajte u dva reda (po 5 u svakom redu) jedan do drugog na tanjir za tortu tako da dobijete koru-podlogu.
Zatim keks premažite četvrtinom kreme sa plazma keksom, pa preko toga fil od pudinga.
Na to ide drugi red natopljenog keksa, krema sa plazma keksom pa fil od pudinga.
Zatim treći red natopljenog keksa, krema sa plazmom pa fil od pudinga. Preostalih 10 kom. keksa umočite u mlijeko sa rumom i poredajte preko fila od pudinga, te premažite kremom sa plazma keksom i premažite umućenim šlagom.
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne najmanje 2 sata prije posluživanja.

TORTA NAD TORTAMA!





Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede, jer je ljepša od bilo koje čokolade.
SASTOJCI
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mljevenih oraha
3 x 2 kašika brašna
ZA KREM
1 litar mlijeka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr čokolade
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem
PRIPREMA
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomiješati i lagano varjaćom umješati u umućene bjelance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem: 7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 žumanaca sa 250 g prah šećera. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmješati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohladjeniim kremom.
1/3 fila izdvojiti i dodati 150 g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Ja stavljam crni fil, jer ga ima najviše.

Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.

VANIL BRZA TORTA!





.
SASTOJCI
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
1 margarin-vanila
200 g prah šećera
2 kutije piškota
200 ml milk-šejka vanila
100 g čokolade
200 g krem šlaga vanila.



PRIPREMA
Ukuvatati puding na 1 l mleka po upustvu sa kesice. Kada se puding ohladi, umutiti ga sa margarinom i prah šećerom. Piškote natapati u milk-šejk, preko njih premazati polovinu fila, preko njega preliti polovinu istopljene čokolade. Ređati ostatak natopljenih piškota, pa preostali fil. Tortu ukrasiti sa umućenim krem šlagom i preliti preostalom čokoladom.

Savet:
Možete dodati voće po želji… <
br />

RECEPT ZA ČUVENI ČISTAČ KRVI: Smjesa od 2 sastojka uklanja masnoće

smokve-smokva-foto-profimedia-1442277998-740879



.
Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje, toplo se preporučuje ovaj lek. Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti povišena masnoća u krvi je bolest sadašnjice.
smokve-smokva-foto-profimedia-1442277998-740879

Nekada se kod povišenih masnoća mogu primetiti naslage masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim delovima tela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja zidova krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svetu, tako i kod nas.



Jedini način dijagnostifikovanja oboljenja jeste putem laboratorijskih analiza. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje, toplo preporučujemo ovaj lek.

Sastojci:

smokve i domaće jabukovo sirće
Priprema:

Lek pravite uveče, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suve smokve, i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu posudu u koju ste stavili 2 dcl domaćeg jabukovog sirćeta. Ako ste ih pokiselili uveče u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte da bacate nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način.

Ta 2 dcl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmete nova 2 dcl sirćeta, i postupak ponavljate još jednu sedmicu.

Dakle, kura lečenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravog načina ishrane, i povečajte fizičku aktivnost. Nakon pola meseca od ispijene kure, ponovite nalaze i uverite se u efikasnost leka.

KRAFNE SA ČOKOLADOM






.
Potrebno je:
700 g brašna
4,5 dl mleka
3 žumanceta
2 kašike šećera
100 g margarina
20 g svežeg kvasca
rendana kora od

jedne pomorandže
prstohvat soli
200 g čokolade
100 g margarina
ulje za pečenje.



Priprema:

1. U 1,5 dl mlakog mleka dodati sveži kvasac, kašičicu šećera i brašna pa izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno umutiti margarin, žumanca, preostali šećer i rendanu koru pomorandže. Dodati polovinu brašna, so, nadošao kvasac, preostalo mleko i promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo.

3. Vanglicu nauljiti te u nju staviti umešeno testo i ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 1,5 cm, a zatim većom okruglom modlom izvaditi krofne.
Sredine krofni izdubiti manjom okruglom modlom. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
5. Posebno rastopiti čokoladu sa margarinom. Pržene krofne gornjim delom umučiti u otopljenu čokoladu, sačekati da se čokolada stegne pa dekorisati po želji.

Keks torta, sa kremom od pudinga- bez pečenja





.
Sastojci za kore:

360 gr keksa Petit beaure (40 kom.)
1 dl mlijeka
1 čep ruma
malo prezle (krušnih mrvica)



Sastojci za kremu:

2 kesice praška za puding sa okusom banane (ili vanilije)
7 dl mlijeka
2 žlice šećera
250 gr maslaca ili margarina
250 gr šećera u prahu
2 žlice šlaga
100 gr mljevenog plazma keksa
1 žlica kakao praha
1 kesica vanilija šećera
2 dl vrelog mlijeka
Sastojci za premaz:

250 ml toping baze ili slatkog vrhnja.



Priprema:
Mljevenom plazma keksu dodajte 1 žlicu kakao praha i 1 kesicu vanilija šećera i sve dobro pomiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede. Mlijeko (2 dl) stavite u manju posudu, te pustite da provri. Vrelo mlijeko prelijte preko smjese plazma keksa, vanilije šećera i kakao praha te sve zajedno dobro pomiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
Toping bazu ili slatko vrhnje umutite mikserom.

Dvije kesice praška za puding pomiješajte sa 2 žlice kristal šećera i 1 dl hladnog mlijeka.
Zagrijte 6 dl mlijeka i skuhajte puding.

Kada je puding gotov, pokrijte ga da se ne stvori korica i ostavite da se potpuno ohladi.
Mikserom pjenasto umutite 250 gr maslaca ili margarina sa 250 gr šećera u prahu, dodajte ohlađeni puding i dobro mikserom izmiješajte. Potom smjesi dodajte 2 žlice umućenog šlaga ili toping baze i kuhačom lagano izmiješajte.
Podijelite ovu masu na dva dijela. U jedan dio kreme dodajte ohlađenu smjesu od plazma keksa. Potom kremu od pudinga podijelite na 3 dijela, a kremu sa plazma keksom na 4 dijela

Slaganje torte:

Pomiješajte 1 dl mlijeka sa 1 čepom ruma.
Pladanj na kojoj će te slagati keks tortu pospite sa malo krušnih mrvica da se keks ne bi lijepio. Kekse (10 kom) umočite u mlijeko sa rumom i poredajte u dva reda (po 5 u svakom redu) jedan do drugog na tanjir za tortu tako da dobijete koru-podlogu.
Zatim keks premažite četvrtinom kreme sa plazma keksom, pa preko toga fil od pudinga.
Na to ide drugi red natopljenog keksa, krema sa plazma keksom pa fil od pudinga.
Zatim treći red natopljenog keksa, krema sa plazmom pa fil od pudinga. Preostalih 10 kom. keksa umočite u mlijeko sa rumom i poredajte preko fila od pudinga, te premažite kremom sa plazma keksom i premažite umućenim šlagom.
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne najmanje 2 sata prije posluživanja.

Lak za jačanje i rast noktiju od češnjaka: Najbolje sredstvo – zbogom listanju i pucanju!

nail-sthrength



Želite lijepe, duge, čvrste i sjajne nokte ali vam stalno pucaju i listaju se? S ovim sredstvom ćete vidjeti odlične rezultate vrlo brzo!





Inače, osim donjeg recepta za ljekoviti lak, pokušajte i s ovim:

Zgnječite režanj češnjaka i utrljajte na nokte.

Držite oko pola sata, a zatim operite ruke.



Kako biste se lakše oslobodili jakog mirisa češnjaka, natrljajte malo limuna po rukama.

Češnjak dokazano jača i učvršćuje nokte.

Lak za jačanje i brži rast noktiju od češnjaka – recept:

Jedan režanj češnjaka sitno nasjeckajte i stavite u bezbojni lak za nokte. Ostavite da odstoji 48 sati.

Svaki drugi dan premažite nokte.

Ne skidajte slojeve 5 puta.

Nakon petog puta skinuti sloj i premazivati ponovo.

Za kratko vrijeme (2-3 tjedna) bit ćete oduševljeni: imat ćete čvrste nokte, koji se više neće listati.


KAD MI JE DEVOJKA REKLA DA JE TRUDNA ODMAH SAM JE ZAPROSIO. SVADBA ĆE BITI ZA NEKIH MJESEC DANA…





Kad mi je djevojka rekla da je trudna odmah sam je zaprosio.
Svadba će biti za nekih mjesec dana, ona će tad bitu u 5-om mjesecu trudnoće.
Jedva čekam da joj vidim izraz na licu kad joj na vjenčanju priznam da sam sterilan i ostavim je pred svim tim ljudima.

Na današnji dan smo rođeni devojka i ja





Na današnji dan smo rođeni devojka i ja i pritom živimo zajedno. Jutros se ona u 6 sprema za posao, ja spavam…

Odjednom osetim da me drma i zove i kaže:”VIDIII !” Ja pokušavam da otvorim oči i vidim samo neki štapić a ona kez od uveta do uveta i kaže ”

Pozitivan je, srećan ti rođendan” i trese se od sreće 😀 Ljudi moji najlepši rođendanski poklon IKADA!!!.

(18+) ERO*SKA ISPOVEST – Evo ovako je to bilo,moj najstariji jeb*c koji me je imao kad mi je bilo 17 a njemu 60 god





Evo ovako je to bilo,moj najstariji jebac koji me je imao kad mi je bilo 17 a njemu 60 godina. Bila sam u posjeti rodjacima u jednom mjestu u Srbiji.Vrelinu letnjeg sunca blazili smo na tamosnjem bazenu.Svjesna da privlacim mnogo pogleda neskromno sam uzivala u svemu tome.Nosila sam tanga kupaci koji je isticao moju malenu jabucastu guzu a preko malenih sisica stajao je topic bez bretela. Dok sam sjedela na ivici bazena ugledala sam starijeg prosjedog covjeka,stajao je u bazenu u vodi do struka i pricao sa nekim klinkicama.Pitala sam sestru ko je to.Rekla mi je da je to trener iz njihove skole,radio je preko ljeta na obucavanju neplivaca.Zagledala sam se u njega,bio je jako lijepo gradjen,siroka ramena ravan stomak nisam vidjela pod vodom dio ispod struka ali mi se jako dopalo ono iznad vode sto sam vidjela.Uhvatio mi je pogled,osmjehnula sam mu se i usla u vodu.Prisla sam mu sasvim opusteno,pruzila ruku i predstavila se.Primjetio je da nisam iz njihovog grada i razgovor je otpoceo,bacila sam pogled pod vodu i ugledala plave spido kupace gace sa lijepom izbocinom.Dosli smo do price o obuci u plivanji,rekla sam da bih voljela da naucim kolut unazad u vodi,da me je strah da se skorz opustim.Nasmijao se i rekao da nije problem da pokusa da me nauci.Prisao mi je i rekao da skupim noge preko njegovih ruku.Jednu ruku stavio je pod moju guzu a d**gu preko mojih sisa i lagano me dizao dok me nije unazad prevrnuo na sta sam ja zamahala rukama a on me je brzo zgrabio i privukao sebi.Uhvatila sam ga oko struka,srce je lupalo kad me je njegova izbocina pritisla po butini.Rekao je da pokusam ponovo i da ce ici sporije.Stavio mi je ruku pod guzu i lagano mi pomjerao noge unaprijed.Picka se vec grcila od tih dodira,kad je d**gu ruku polozio na moje sise zazelela sam da ga pojasem.Osjetila sam tad njegov palac tik uz moju pickicu kako me pritiska,pogledala sam ga i vidjela nestasne crne oci koje prozdiru moje sisice.Pruzila sam ruku pod vodu i ovlas dodirnula izbocinu na kupacim i uhvatila koljena i dala znak da sam spremna da me zavrti unazad.Kolut je bio skoro savrsen.Prisla sam i rkla da zelim jos bolje da odradim zadato.Ponavlja se sve isto ali ovog puta njegov palac nailazi na razmaknut kupaci kod pickice.Povukla sam u stranu kupaci i mogao je da osjeti golu pickicu na prstu.Palac je zasao u usnice na sta sam ja rasirila noge a on primakao saku i poceo mi lagano trljati picku uzduz sve do klitica.Spustila sam ruku do njegovog kupaceg.Pocela sam da ga mazim i dizem odozdo hvatajuci ga za muda.Prst mu je zalazio sve dublje,pricao je o nekim tehnikama plivanja da ne izgleda sumnjivo sto se tako drzimo,obzirom da stojimo na sred prepunog bazena.Promrmljao je “zelis ga” ja sam skoro u transu izgovorila “jebeno mnogo” zavukla sam ruku u kupaci i uhvatila mu glavic,povukla sam mu par puta kozu nadole na sta je rknuo kroz nos ” nevaljalice mala ajmo da vidim sta umes” Spustio me je i usput mi sapnuo da ga pratim vrlo diskretno. Izasao je iz bazena,pogledom sam ga pratila do izlaza zatim sam krenula i ja tamo,usput sam rekla sestri da moram do toaleta i izasla van bazena.Ugledala sam automobil koji se pali i njega za volanom,krenuo je niz ulicu i dao znak da idem dolje,krenula sam i iza prve krivine docekao me je auto otvorenih vrata suvozaca.Sjela sam ,na sebi sam imala samo kupaci.Odmjerio me je i rekao ” nevaljalice volis kite ,ajde poigraj se ovim mojim glavonjom.” Uvukla sam mu ruku u kupaci dok je on drzao volan,savila sam glavu na dole i polizala glavic.Uzdahnuo je duboko ” izgleda da si vrlo spretna nevaljalice mala…..ohh to duso,ohhhh malena pa ti odlicno radis uhhhh kako si dobra ,ta mala ustasca prave cuda………mmmmmhh uhhh ahhh duso kako si dobbbbbbra nastavi ,cuclaj mi glavic ,mala prljava kurvica” dok mi je redjao imena ja sam sve zesce prihvatala ku*ac ustima,jezikom nabijala sam ga dublje i dublje sebi u grlo.Zaustavio je auto i sjediste odmakao od volana praveci mi prostor da mu pridjem kurc* jos bolje.” oooooooo duso muda mi posisaj,daj da oslobodimo spremu,svrsicu brzo od tih malih mednih ustasca…….kako si savrsena,daj mi jezik u rupicu lizi sad ce sokic od cika Koste….mmmmmmmmmmmmm….” siknula je sperma u gustom mlazu potpuno bjele boje,savrsenog mirisa i lijepog ukusa,slasno sam olizala do muda svaku kapljicu,samarao me je po licu i mazao me balama sa ku*ca koje sam ostvljala. ” okreni mi tu guzicu da vidim to mlado meso,nisam tucao mladu pic*u ne pamtim od kad….uhh pic*o mala kakva si,mokra razvaljena ruzicasta rupa sva rasirena za mene i mog glavonju,natrti se duso daj mi pic*u ovamo gore,uhh tako rasiri guzove da je vidim kako vlazi mali klitic” Prislonio je jezik uz moju pic*u od cega sam se stresla i pocela da stenjem,zavlacio je jedan prst u pi*ku jednim je pritiskao moj mali cmaric i lizao od vrska klitica do cmara koji je ludacki pulsirao.Sirila sam sakama guzove i frktala guseci se od dubokog disanja,umjetnicki je preplitao jezik oko klitica,stiskao moj cmar i sisao usnice podivljale mlade pic*e zeljne jebanja.Sve je curilo niz moje butine,,povukao me je ka sebi i jednim potezom oborio sjedista kako smo dobili jos prostora,da mi pridje svojim glavatim kur*em i prisloni ga uz moju pic*u.Uhvatio mi je kukove i snazno sjurio k*rac u moju pic*u,jauknula sam i frknula drzeci ruku preko usta.Povukao me je za kosu i poceo da mi se nabija ludacki,savijao se prema meni lezao je preko mojih ledja a kur*c zavaljivao do muda u moju pic*u a prstom mi spremao dupe.Bio je zaista velik kur*c debeo i jako tvrd.” dobro ga primas malena,rasnu pic*u imas za trpanje,uhh uh aahh razvalicu to malo dupe kad napunim pic*u,rasiri noge duso,daj cika da je puni,trpa,ooh kako si pic*a za punjenje etooo ti tople sperme opet…………okreni se,lizi ga pic*o mala,lizi kur*c da ti pojebem dupe,da i njega punim,ajde tooo,too pic*o lizi pi*ko jedna mala kurvasta aaahhhh” Uhvatio me je za noge i rasiro ih,lezala sam na ledjima stisnuo mi je jednom rukom napunjenu pic*u a glavic prislonio uz mokar cmar,napravio par krugova da ga malo opusti pa krenuo unutra…..” aaaaaaaaaaaaahhhh kooooliki je jebote ” ciknula sam ” e sad nema nazad pizdo mala,sad cu te jebati u dupe ,nisam odavno pojebao ovakav cmar!” ” pocjepaces mi guzicu divljace” dahtala sam ali nisam bila bas najsigurnija dal zelim da prekine.Dok se zabijao u cmar prstima mi je sirio usnice pic*e,iz nje je curila sperma i on je mazao po mom stomaku.U nekoliko naglih pokreta u kojima sam mislila da ce mi se dupe rascvetati osjetila sam mlaz sperme,treci put napunio me je,boljele su me noge koliko ih je sirio,zabio mi je prste u pi*ku potom mi dao da olizem prste.Uspravila sam se na sjedistu i olizala i kur*c koji je izvadio iz mog dupeta.Kur*c je postajao mlitav,bio je velicanstven onako iscedjen.” kako si ti divna i dobra devojcica,slatka i prava mala jebacica,ponovicemo ovo ali slijedeci put u nekoj sobi.” Sjeo je nazad za volan,orisao ku*ac maramicama.” Izadji iz kola,izjebao sam te i sad mozes da ides nazad na plivanje ,kad budem zeleo opet da te jebem docicu po tebe.Ajde pic*o sad zdravo” Izasla sam i stala na sred puta i tek tad vidjela da su nas sve vrijeme gledali sa obliznjeg brdasca.Namejstala sam kupaci,butine su mi bile crvene i sise izgrebane a po guzovima sam osjecala blagu utrnulost i bol.” kakva jebacina covece,ajde nama malo israzni muda,bas si u formi mala” pogledala sam ka njima,iskreno prolazilo mi je glavom da bi ih mogla malo popusiti ali sam ipak odustala.Okrenula sam se niz ulicu i otisla do tetkine kuce gdje na srecu nije bilo nikoga,sredila sam se i vratila se na bazen,on je bio tamo praveci se da me ne vidi.Jebanje se ponovilo jos jednom dok se nisam vratila kuci.Od tad ga nisam ni vidjela ni cula,kazu da je odselio i slusala sam poslije toga price kako je mnoge klinke odvodio da ih jebe,matori je bio jako zlocest ali strasan jebac.

Veoma poučna priča





Bila jednom jedna devojka koja je sebe mrzela zato što je bila slepa. Mrzila je svakoga osim svog voljenog momka, koji je uvek bio uz nju. Rekla mu je: “Kad bih samo mogla da vidim svet, udala bih se za tebe!”
Jednoga dana neko donira oči za nju. Kada se operacija završila i kada su joj odstranili zavoje, mogla je sve da vidi uključujući i svog momka.
On je upita: “Sad kad vidiš ceo svet, hoćeš li da se udaš za mene?”
Ona ga je pogledala i uočila da je on slep! Prizor njegovih zatvorenih očnih kapaka ju je šokirao. Nije to očekivala. Sama pomisao da bi morala da ih gleda čitavog život ju je naterala da odbije da se uda za njega.



On ode u suzama i nekoliko dana kasnije joj napiše pismo: “Dobro čuvaj svoje oči, dušo moja, jer pre nego što su postale tvoje – te oči su bile moje!”
Eto kako ljudski mozak najčešće radi: retko se ko nakon nekog vremena seti kakav je život bio pre, ko je bio uvek tu uz nas u najtežim situacijama…
I danas:
– Pre nego što kažeš neku ružnu reč, seti se onih koji ne mogu da govore.
– Pre nego što počneš da se žališ na ukus hrane, seti se onih koji nemaju šta da jedu.
– Pre nego što počneš da se žališ na svog muža/ženu, seti se onih koji mole Boga da im podari voljenu osobu.
– Pre nego što se požališ na život, seti se onih koji su rano ostali bez svojih života, koji su umrli prerano.
– Pre nego što se požališ na svoju decu, seti se onih koji žele decu, ali ih ne mogu imati.
– Pre nego što počneš da se svađaš s onim koji nije pomeo ili počistio kuću, seti se onih koji žive na ulici.
– Pre nego što počneš da osuđuješ nekoga, seti se da niko nije bezgrešan.
– I na kraju, kada loše misli počnu da te bacaju u depresiju, ti nabaci osmeh na svoje lice i kaži još sam živ, još sam tu, i zahvali Bogu na svemu.

GUZIO me svake noci,kad godje pozeljeo i radili smo sta god je on htjeo. Zadovoljavala sam ga oralno po…





GUZIO me svake noci,kad godje pozeljeo i radili smo sta god je on htjeo. Zadovoljavala sam ga oralno po 2 sata samo da bi mu ispunila sve zelje. Sada ga gledam kako prolazi kroz grad zagrljen sa drugom. Mene nikad grlio nije.

ERO*SKA ISPOVEST – Pozdrav svima :) Prije nego krenem u detalje ove priče, moram napomenut da sam hetero*eksualne

avantura



ERO*SKA ISPOVEST – Pozdrav svima 🙂 Prije nego krenem u detalje ove priče, moram napomenut da sam hetero*eksualne orijentacije i u 99% slučajeva me privlače isključivo žene. Kao veliki ljubitelj priča, drugačijih priča, donosim jednu vlastitu iz doba puberteta. Ajmo u moju malu avanturu 🙂

Pozdrav svima 🙂 Prije nego krenem u detalje ove priče, moram napomenut da sam hetero*eksualne orijentacije i u 99% slučajeva me privlače isključivo žene. Kao veliki ljubitelj priča, drugačijih priča, donosim jednu vlastitu iz doba puberteta. Ajmo u moju malu avanturu 🙂

Bilo je to 2005. godine, taman sam ušao u pubertet ( mene je ulovio malo kasnije 😀 ). Pošto je današnja tehnologija brzog interneta bila podosta skupa, svoje maštarije i mastur****** odigravao sam pomoću er***kih časopisa, nije da sam baš imao neku drugu mogućnost ili ako sam vidio i zapamtio kakvu dobru tetu, zamišljajući nju. U mom kvartu živio je nekoliko godina stariji susjed, zapravo, bez obzira na razliku u godinama, dosta vremena smo provodili zajedno. To vruće ljeto 2005. godine sjedili smo u hladu, u poslijepodnevnim nedjeljnim satima. Susjed se hvalio kako je nabavio novu igru za playstation pa me pozvao kod sebe da malo igramo, ništa neobično, desilo se bezbroj puta do tada. Ušli smo kod njega u sobu, sjeli ispred televizora i kao što je većinom bilo, on je igrao, a ja sam gledao. U jednom trenutku reče:
-“Skini se” Ja sam ga pogledao i nasmijao se, a on kao da nije ništa rekao, nastavi igrati.

-“Ozbiljno, da se skinem?” upitao sam pomalo bojažljivim glasom. -“Ajde vruće je, mogli bi se malo raskomotiti” sad već malo sigurnijim tonom, pošto sam i ja reagirao s nekim pozitivnim predznakom. Ja sam njega ipak malo krivo shvatio pa sam skinuo majicu, nije mi to bilo ništa strano, koliko smo puta bili bez majica. On je znao kaj traži pa se malo oslobodio i skinuo je majicu i donji dio dresa. -“Ajde raskomoti se slobodno, nemoj se sramit” rekao je dosta sigurno. Moram priznati, do tog dana u mojim mislima su bile isključivo žene, najčešće MILF žene, san svakog dječaka. Nešto je bilo u toj situaciji meni jako zanimljivo, prvi puta u životu sam imao prilike vidjeti tada već “odraslijeg” momka, koji je imao već i ponešto za pokazati ispod svojih bokserica, jer se njegov ku**c lijepo ocrtavao iako nije bio dignut. Naravno da sam skinuo i ja donji dio dresa, a on se ustao i zaključao vrata od sobe. Otvorio je ormar u kojem je imao nekakav kao tajni pretinac u kom su bili časopisi. Izvadio je najnoviji broj Playboya, a ja sam se još više zainteresirao.
-“Hoće ovo ostat naša mala tajna” upitao me.
-“Može” odgovorio sam kao iz topa, već me malo uzbuđenje lovilo. Krenuo je listat časopis, ispred obojice, da možemo pratit i on i ja, a meni je osim na časopis, oko bježalo i na njegov ku**c koji se lagano dizao, jer me interesiralo kolko je velik, čisto iz radoznalosti jer nisam nikad vidio tuđi ku**c uživo, a ipak sam bio u pubertetu gdje je sve interesantno. Krenuo se lagano dirat po ku**u preko bokserica, a meni je u sekundi postalo vruće. Nije ni skidao bokserice, zamaknuo ih je s lijeve strane i izvadio ku**c. Ostao sam iznenađen, bio je dosta veći od mog, moj je tek krenuo rasti, još nisam ni stidne dlačice imao. Malo čudnog oblika, kao da je lagano zaoboljen u stranu, ali sve u svemu lijep ku**c, meni se tako tada činio. On je počeo lagano dr**t i rekao mi
-“Ajde vadi i ti svoj ku**c, nemoj samo gledati” i kao da nije prošla ni sekunda, već

mi je ku**c bio u rukama. Dignut jer me taj njegov ton kojim je to sve tako sigurno govorio jako palio, nije mi bilo jasno što se događa i zašto me to toliko uzbuđuje, ali eto, uzbudilo me. Tako smo mi par minuta proveli dr***ući svaki svoj ku**c, a i njegov pogled je malo bježao prema mom ku**u, ulovio sam ga 2-3x da je pogledao. Sve je postalo dosta opuštenije, barem njemu, ja sam bio sav iznenađen novonastalom situacijom. Upitao me
-“Hoćeš probat dr***i moj ku**c” kao da se boji moje reakcije, opet malo bojažljivo.
-“Ajde da probam, veliki je” odgovorio sam, a njemu je to jako odgovaralo jer sam vidio kako se u tom trenutku njegov ku**c stvrdnuo do kraja. Primio sam njegov ku**c desnom rukom, a svoj ostavio, ovo mi je bilo zanimljivije, na svoj sam već naučio. Opet iz nepoznatog razloga, prošla me neka vrućina, uzbudio sam se još jače, a ni sam nisam shvaćao zašto. Valjda pubertet. Bilo je lijepo imati velik ku**c u svojim rukama, misleći da će kroz koju godinu i moj biti takav. Kao neki prozor u budućnost. Vidio sam ja da on uživa, opustio se skroz, gledajući malo u časopis, malo u svoj ku**c, a opet malo i u moj ku**c. Odjednom me iznenadio pitanjem za koje nisam mislio da dolazi, nekako sam razmišljao da je njemu u interesu moje drk***e
-“Mogu sad ja malo tvoj ku**c dr**ti”


-“Može, samo daj” izustio sam kao da sam jedva čekao da me to upita Okrenuo se prema meni pošto smo obojica sjedili na stolicama, malo se približio i primio moj ku**c desnom rukom. DIVOTA pomislio sam, prvi put da mi neko dira ku**c, svejedno što je muška ruka, osjećao sam se lijepo i zadovoljno. Osjetio sam ja da su njegove ruke poprilično iskusne u drk***u, ne u smislu tuđih ku***va, nego je jednostavno imao više iskustva u tome, ipak je bio stariji od mene. Prvo je krenuo lagano, cijelom dužinom, pa postepeno ubrzavao tempo. Onda je u jednom trenutku skoro stao do kraja i krenuo mi milovat kraj gla***a, odnosno početak ako gledamo s moje strane. KAKAV OSJEĆAJ, ovo je bilo čisto iskustvo primjenjeno na moj ku**c. O ovome nisam znao ništa. Postao je tvrd koliko god je to bilo moguće, kao da nisam dr**o 2 tjedna i onda se napalio na neku MILF-aru pa išao dr**t. On je nekako bio zadovoljan što je njegov ku**c veći, kao da mu to odgovara, barem sam ja takav dojam dobio, a meni je bilo svejedno, nisam o tome razmišljao ni malo, uživao sam u njegovom drk***u i stalno gledao u njegov ku**c. Uzbudio sam se do samog vrhunca, a nedugo nakon toga potekla je i spe**a. Sv**io sam kao nikad to tad, niti toliko energično, a niti toliko puno. Doslovno je izletilo iz mene kao da je čekalo spremno cijeli život, a on se samo malo nasmijao, zadovoljno. Zatim je uzeo svoj ku**c u ruke i malo brže dr**o i tako stigao do kraja. Sv**io je, ali ne kao ja, ja sam ipak u tom ostavio bolji dojam, možda jer nije bilo od strane vlastite ruke, kao kod njega. Obojica smo se malo nasmijali, bez riječi, poprilično zadovoljni postignutim. Obukli se i nastavili igrati ps još neko kraće vrijeme, a onda sam ja otišao kući.

Lak za jačanje i rast noktiju od češnjaka: Najbolje sredstvo – zbogom listanju i pucanju!

nail-sthrength




.
Želite lijepe, duge, čvrste i sjajne nokte ali vam stalno pucaju i listaju se? S ovim sredstvom ćete vidjeti odlične rezultate vrlo brzo!



Inače, osim donjeg recepta za ljekoviti lak, pokušajte i s ovim:

Zgnječite režanj češnjaka i utrljajte na nokte.

Držite oko pola sata, a zatim operite ruke.



Kako biste se lakše oslobodili jakog mirisa češnjaka, natrljajte malo limuna po rukama.

Češnjak dokazano jača i učvršćuje nokte.

Lak za jačanje i brži rast noktiju od češnjaka – recept:

Jedan režanj češnjaka sitno nasjeckajte i stavite u bezbojni lak za nokte. Ostavite da odstoji 48 sati.

Svaki drugi dan premažite nokte.

Ne skidajte slojeve 5 puta.

Nakon petog puta skinuti sloj i premazivati ponovo.

Za kratko vrijeme (2-3 tjedna) bit ćete oduševljeni: imat ćete čvrste nokte, koji se više neće listati.

Potvrđeno!

MEKA KARAMEL GLAZURA- PRIPREMA SAMO 30 MINUTA





.
SASTOJCI
• 150 g bele čokolade
• 6 kašika smeđeg šećera
• 110 ml tečne slatke pavlake
• 30 g margarin.


PRIRPEMA
NAPOMENE
Pre nego napišem izradu evo nekoliko važnih napomena:

Količina glazure koja se dobije dovoljna je za prekrivanje kolača površine 25 x 30 cm, za površinu torte prečnika 30 cm, ili ako želite preliti celu tortu (površina + strane), onda za tortu prečnika 22 – 24 cm.
Za izradu ove glazure mogu se koristiti sledeće bele čokolade:
– bela kuvertura,
– čvršće bele čokolade za jelo izrađene od kakao putera (ja koristim Premia ili Delhaize – ima ih u Maxi supermarketima)
Za ovu glazuru nisu pogodne bele čokolade za jelo tipa Milka, Nestle i sl.
Umesto smeđeg šećera može se koristiti i obični beli šećer.
Koristila sam biljnu slatku pavlaku. Uglavnom koristim ovu ili ovu. Sa mlečnom slatkom pavlakom nisam probala praviti.

Na slici se vidi koliko je glazura meka, ali ne curi sa kolača ni kada omekša na sobnoj temperaturi. Ukoliko želite čvrstu glazuru poput klasične čokoladne glazure pročitajte izradu u ovom receptu. Sastojci su isti, samo je redosled dodavanja drugačiji.
Izrada
Na umerenoj vatri otopiti šećer.
Dok se šećer topi pripremiti smesu od ostalih sastojaka.
Belu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatku pavlaku zagrejte da bude vrela (može i u mikrotalasnoj). U vrelu slatku pavlaku dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi.
Ovu smesu dodajte otopljenoj beloj čokoladi uz energično mešanje. Bela čokolada će se prvo naglo zgusnuti, ali će mešanjem postajati sve mekša i glatka. Treba da se dobije lepa glatka smesa konzistencije nešto mekše od eurokrema.
Otopljeni šećer u tankom mlazu ulivati u smesu od bele čokolade uz neprestano mešanje žicom. Deo šećera će se fino sjediniti sa smesom, a deo će očvrsnuti, ali svejedno nastavljate da mešate dok sav otopljeni šećer ne ulijete. Potom sve zajedno prespete u šerpicu u kojoj ste topili šećer i na slaboj vatri zagrevate uz neprekidno mešanje dok se sav očvrsli šećer ne istopi i sjedini sa smesom. Gotova glazura je tečna i glatka.
Ostaviti 15-ak minuta da se prohladi i malo zgusne, pa nanositi na dobro ohlađen kolač ili tortu.
Ispod ove glazure je Karamel pita od Veteran.
Dobro ohladiti u frižideru (ja ostavim preko noći).

MULTINAPITAK: Izvlači iz depresije, otklanja svaki bol i djeluje protivupalno

napitak-od-kurkume



.
Antioksidansi u našem organizmu su glavni u ometanju i regulaciji rasta slobodnih radikala, koji imaju sposobnost da izazivaju mnoge bolesti.



Kurkuma je na vrhu liste začina koji se koriste u kuharskim specijalitetima (u Indiji se ne može zamisliti obrok bez kukurme), ali je također i neizostavan dio raznih ljekovitih sredstava koji imaju veliki učinak na zdravlje.



Ovaj začin sadrži oko 300 antioksidansa, a baš zbog toga vam nudimo recept za sok od kukurme u prahu. Napitak koji dobijate djeluje kao multinapitak, a pogledajte u čemu je sve dobar.

Sastojci za napitak:

– 1 kašika kukurme u prahu
– 1 komad đumbira (oko 5 cm)
– 5 mrkvi
– 2 limuna
– 1 narandža
– 1 krastavac

Očistite limun, narandžu, đumbir i mrkvu. Sve sastojke izmiksajte u blenderu, a po želji dodajte led i slobodno ga možete konzumirati.

Sok od kurkume ublažava upale izazvane artritisom, jer sadrži antioksidans kurkumin koji ublažava ukočenost i opekotine zglobova.

Kako je poznato da slobodni radikali mogu izazvati mnogih bolesti od kojih je najčešći rak. Kurkumin sok je uspešna prevencija raka jajnika, debelog crijeva, prostate i dojke.

Napitak ima moć da smanji nadutost, gorušicu i gastritis. Kurkumu možete konzumirati i u prahu, dodajući jednu kašičicu uz kafu. Sok od kurkume kontroliše holesterol, štiti krvne sudove i srce, delujući preventivno na kardiovaskularne bolesti.

STVARNO BRZI BRZI KOLAČ ZA 10 MINUTA





.
Sastojci
200 g mljevenih lješnjaka (ili badema ili oraha ili zobenih pahuljica)
80 g šečera
3 kom jaja
1 č.žl. praška za pecivo
ulje za namastiti kalup
po želji glazura za kolače.


Priprema
Priprema je jednostavna, da ne može biti jednostavnija, a potrebna vam je samo mirkovalna pećnica koja može peći/kuhati na 600W. Dakle, krenimo redom:
Pomiješajte lješnjake, jaja, šečer i prašak za pecivo
Ulijte smjesu u posudu koja smije ići u mikrovalnu (silikonski kalup ili tupperware posuda)
Namjestite mikrovalnu na 600W
Pecite 5 minuta
Izvadite iz mikrovalne i ostavite 5-10 minuta da se ohladi, izvadite i poslužite.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKLAVU IKADA





.
Sastojci

1 paket kora za savijače
350 g samljevenih oraha
1 šalica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije

1 žličica mljevenog cimeta
1 šalica vode
1 šalica šećera
pola šalice meda.


Priprema

Baklava (desert),
Specijalitet turske kuhinje

Pomiješati orahe i cimet. Na dno lima stavljati kore i to tako da se svaka kora poprska rastopljenim maslacem, a svaka druga se pospe orasima.

Na vrh staviti dvije kore, preliti maslacem i oštrim nožem izrezati trokute ili kvadrate. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći otprilike 50 minuta dok baklava ne dobije zlatnožutu boju. Dok se baklava peče napravi se umak za prelijevanje.

Šećer i voda se kuhaju tako dugo dok se ne dobije žitka smjesa. Makne se s vatre i doda se ekstrakt vanilije i med, dobro se izmiješa i prelije preko vruće baklave.

Prije posluživanja dobro ohladiti.

6 NAJBOLJIH BILJKI ZA ŽENSKE BOLJKE






.
U fitoterapiji postoje lekovite biljke koje uspešno leče gotovo sve poznate ženske boljke. Donosimo vam spisak efikasnih prirodnih lekova za ženske tegobe koji su sastavili naši poznati fitoterapeuti.

U slučaju bolnih menstruacija i odliva blagotvorno deluju biljke s obiljem tanina. Da se ciklus dovede u red, preporučuju se trave bogate aminima i alkaloidima, a za ispiranje bilje koje sadrži tanine, sluz i etarska ulja.

– Postoje biljke na koje se oslanjam s velikim poverenjem kada su u pitanju ženske boljke. Ima ih mnogo, a ja bih izdvojila hajdučku travu, virak, kantarion i žalfiju. Ne može sve da pomogne svima, ali može onima koji se trude da lečenje sprovedu pridržavajući se uputstava i vraćajući se prirodi. Često sam se uverila da su biljne terapije pomogle da se pobedi dugogodišnja neplodnost, otklone hormonalni poremećaji, tegobe u menopauzi, ciste, miomi… – kaže travarka Ranka Vladić.

Svaka biljna terapija, dodaje, biće efikasnija ako se pre njihovog korišćenja organizam detoksikuje.

– Najjednostavniji savet za očuvanje zdravlja i pomoć u bolesti i za muškarce i žene jeste sveža mlevena kopriva s medom. Oko dva kilograma sveže mlade koprive operite, otresite od vode i sameljite. Dodajte dobar domaći med u razmeri dva dela koprive – jedan deo meda. Promešajte, sipajte u staklene teglice, čuvajte u frižideru i svaki dan uzimajte dve-tri kašike. Idealno je uz ovo uzeti i kvalitetnu glinu, pridžavajući se, naravno, uputstva za korišćenje – savetuje Ranka Vladić.

Podugačak je spisak biljaka koje imaju blagotvorno dejstvo na ženske boljke. Poznati travar Miomir Pop Manić izdvaja virak, očajnicu ili macinu travu, neven i kantarion.

– Za miome na materici i kod produženog krvarenja veoma je delotvorna trava virak ili rosnica. Ima izuzetnu moć u kombinaciji s koprivom pri otklanjanju ovog problema. Smiruje upale, otoke, izrasline, smanjuje protok krvi jer u sebi sadrži tanin i još neke delotvorne supstance – objašnjava Pop Manić.

Jedan od njegovih favorita je i macina trava, koja se od davnina koristi za lečenje neplodnosti. U narodu je zovu i očajnica, što slikovito opisuje njene korisnice, žene koje su očajavale jer nisu mogle da postanu majke. Čaj od ove biljke normalizuje lučenje polnih hormona, pomaže kod menstrualnih tegoba, ranica na materici i drugih ženskih bolesti.

– Macina trava može da se pije kao čaj ili da se koristi za ispiranje. U oba slučaja daje odlične rezultate. Moja biljna terapija pokazala se odličnom kod policističnih jajnika i endometrioze, koja je veoma ozbiljan problem koji zahteva veliku pažnju i lekara i fitoterapeuta – ističe Pop Manić.
On kaže da najbolje rezultate u lečenju svih bolesti daje dobra saradnja lekara klasične medicine i fitoterapeuta.

– Najvažnije je da postoji poverenje između pacijenta i fitoterapeuta i želja za izlečenjem. Pacijenti treba da se pridržavaju uputstava koja im daje fitoterapeut o korišćenju čajeva, ali i o režimu ishrane i načinu života. Samo tako terapija ima efekta.

Virak (vrkuta)

Virak ili vrkuta pomaže kod gotovo svih ženskih bolesti, od bolnih i neredovnih menstruacija, belog pranja, spuštene materice i povreda materice do upala praćenih sekretom.

Ova biljka jača zidove materice, te zato, osim što štiti od pobačaja, olakšava porođaj, ublažava simptome klimaksa. Preporučuje se i trudnicama. Kažu, valja utoliti žeđ čajem od vrkute barem jednom dnevno već od trećeg meseca trudnoće. Mnoge žene je smatraju svojom zaštitnicom jer važi za univerzalni lek protiv svih ženskih bolesti. Travari tvrde i da može da spreči mogućnost ispadanja materice.

Ukoliko dođe do toga, preporučuje se čaj od sveže ubrane vrkute. Pije se četiri puta dnevno, ali lagano, gutljaj po gutljaj.



Macina trava (očajnica)

Macina trava se od davnina koristi za lečenje neplodnosti. U narodu je zovu i očajnica, što slikovito opisuje muke žena koje su davno očajavale jer nisu mogle da postanu majke.

Ona normalizuje lučenje polnih hormona i uravnotežuje hormonalni ciklus, što je preduslov uredne trudnoće. Pomaže kod menstrualnih tegoba i niza ženskih bolesti.

Čaj od macine trave pravi se tako što se dve kašičice ove biljke preliju sa dva i po decilitra vrele vode i procede posle tri do pet minuta. Savetuje se uzimanje od tri do pet šoljica na dan.

Kantarion (gospina trava)

Za očuvanje zdrave vaginalne flore preporučuje se ispiranje biljnim čajem od kantariona. Čaj od kantariona sprema se od 200 grama ključale vode i kašičice suvog cveta i lista biljke.

Poklopljen treba da odstoji bar 10 minuta. Potreban vam je irigator, koji ćete napuniti mlakom tečnošću, uvući u vaginu do dubine od oko pet centimetara i istisnuti tečnost. Dobar lek za sve ženske boljke je i kantarionovo ulje.



Žalfija (kadulja)

Žalfija je prava ženska biljka, o čemu govori i poslovica: „Tamo gde raste žalfija, gospodari žena“.

Čaj od žalfije vrlo je efikasna pomoć kod talasa vrućine (valunga) i znojenja, koji su česti u menopauzi. Osim toga, pomaže i kod naglih promena raspoloženja i depresije. U narodnoj medicini poznata je i kao sredstvo za prevenciju pobačaja, ali ako se čaj pije u poslednjem mesecu trudnoće, stimulisaće kontrakcije materice i olakšati porođaj.

Primenjuje se i kod drugih ženskih bolesti, na primer protiv belog pranja.
Žalfija se u lečenju uzima u obliku čaja. Dve kašičice preliju se sa dva i po decilitra vrele vode. Piju se dve-tri šoljice dnevno.

Neven (žutelj)

Čaj od nevena se koristi za uspostavljanje redovnog menstrualnog ciklusa i umanjenja menstrualnih bolova kod mladih devojaka ili žena u klimaksu.

Neven, hajdučku travu i koprivu zajedno treba da koriste žene koje imaju cistične promene na jajniku i sve one koje su sklone ginekološkim problemima.

Treba piti tri šolje ovog čaja dnevno, u gutljajima. Čajna mešavina od nevena ne kuva se, već se jedna kašika čaja prelije četvrtinom litra vrele vode i ostavi do pet minuta.
Ako vas muče tegobe PMS- a, napravite čaj od dva cveta nevena koja ćete preliti sa dva decilitra vrele vode. Ostavite da odstoji pola sata. Procedite i pijte čaj tri puta dnevno posle jela.

Hajdučka trava (stolisnik)

Hajdučka trava je odlična biljka za lečenje menstrualnih tegoba i prekomernog krvarenja. Čaj korisno deluje i leči ispucale ruke i bolne bradavice kod dojilja. Hajdučku travu sve žene treba da koriste bar jednom dnevno.

Pomaže kod svih tegoba vezanih za menstruaciju, i kad je obilna i kad je oskudna, i ublažava grčeve materice. Daje neverovatne rezultate u klimaksu. Dovoljno je da se pije dva puta dnevno u gutljajima, i tegobe menopauze će nestati.

Kašičicu hajdučke trave prelijte šoljom vrele vode, ostavite da odstoji oko 10 minuta, a onda procedite. Nemojte piti više od dve šolje dnevno.

utorak, 30. kolovoza 2016.

KOLAČ SA BANANAMA GOTOV ZA 10 MINUTA





.
Sastojci:
300 g keksa
3 kesice pudinga od vanile
9 kašika šećera

1 l mleka
200 g putera ili margarina
4 kašike kisele pavlake
5 banana
200 ml slatke pavlake ili 200 g krem šlaga.



Priprema:
Izlomiti keks. Tri kesice pudinga razmutiti sa 400 ml mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati 9 kašika šećera. Puding zakuvati u mleku. Skinuti sa vatre. U vruć puding dodati puter ili margarin sečen na listiće, mešati dok se ne istopi pa dodati pavlaku i promešati. Dodati keks i promešati. Ostaviti 5 minuta da odstoji.

Polovinu mase sipati u pleh ili obruč (koristila sam obruč 26 cm). Oljuštiti banane preseći ih po dužini i poređati preko pudinga. Sipati drugu polovinu pudinga. Ostaviti da se kolač ohladi. Skinuti obruč ili ostaviti u posudi u koju ste sipali. Umutiti slatku pavlaku ili krem šlag pa premazati preko kolača.

PRAVI HIT KOLAČ KOJI OSVJEŽAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DRUGI: TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE





.
SASTOJCI
6 jaja,
250gr secer,
300 gr.brashno pecivo i vanila
preliv
1kg punomasno mleko,

750ml hopla,
250 ml sojino mleko
karamel
4 kashike secer se otope da stane braon onda sipash
50ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to!.



PRIPREMA
Jaja i shecer umutiti pa dodati brasho,pecivo i vanilaa.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.

Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipash pola od mleka i vratish opet peceni kolac drugu polovinu mleka posipesh odozgo.Lakshe nemoze biti Odozgo stavish karamel i pojedesh pola pleha hahahah prijatno!
Mleko (tri vida- mleko ,hopla i sojino mleko) promeshash zajedno i treba da bude hladno ne toplo!!

SPRIJEČITE KATASTROFU: OVO su prvi siptomi raka debelog crijeva!

Rezultat slika za SPRIJEČITE KATASTROFU: OVO su prvi siptomi raka debelog crijeva!



.
Rak debelog crijeva je drugi najčešći zloćudni tumor u obolijevanju i umiranju. Svake godine od ovog raka oboli približno 4500, a umre više od 3000 ljudi.

Zašto se javlja rak debelog crijeva?

Tačan uzrok nastanka raka nije u potpunosti jasan. Najčešće se javlja kao posljedica dejstva nasljednih faktora i faktora sredine, načina ishrane i stila života.

Faktori rizika su ishrana bogata crvenim mesom i životinjskim mastima, pušenje, alkohol, gojaznost i slaba fizička aktivnost, piše skriningsrbija.rs.

Ko može da oboli od raka debelog crijeva?

Od raka debelog crijeva može da oboli praktično svako, ali se on najčešće javlja kod ljudi između 50 i 74 godine starosti u oba pola.

Koji su simptomi raka debelog crijeva?



Bolest se dugo razvija bez vidljivih tegoba. Kada se znaci pojave, bolest je već uznapredovala.

Najčešći simptomi raka debelog crijeva su:

– krvarenje u stolici,
– promjene u pražnjenju crijeva,
– bolovi u trbuhu,
– malokrvnost
– gubitak tjelesne težine.

Šta je rano otkrivanje raka debelog crijeva?

Rano otkrivanje (skrining) raka debelog crijeva podrazumjeva testiranje zdravih osoba, bez prisutnih simtoma i znakova bolesti, u cilju otkrivanja promjena, najčešće polipa, koje prethode nastanku raka ili raka u ranoj fazi.

Polipi su dobroćudne izrasline u unutrašnjosti crijeva. U nekim polipima vremenom mogu da nastanu zloćudne promjene. Vrijeme prelaska dobroćudne u zloćudnu promjenu mjeri se godinama. Blagovremenim otkrivanjem i uklanjanjem polipa prije nego što se u njima pojave zloćudne promjene, spriječavamo nastanak raka.

Postoji nekoliko načina skrininga. Testiranje uzorka stolice na prisustvo krvi, koja je nevidljiva golim okom, a koja je često prvi znak postojanja polipa ili raka u debelom crijevu, najčešće je korišćena metoda.

Sve osobe koje imaju od 50 do 74 godine trebalo bi da urade test na skriveno krvarenje u stolici.

Pozitivan test još ne znači postojanje raka. Osobe kod kojih je test pozitivan upućuju se na kolonoskopiju, kako bi se otkrio uzrok krvarenja – dobroćudni polip, maligna bolest ili neko drugo oboljenje debelog crijeva. Ukoliko je test negativan, ponovo testiranje na skriveno krvarenje u stolici radi se nakon dvije godine.

MEDENE ŠAPE





.
SASTOJCI
150 gr meda
150 gr secera
150 gr ulja
1 jaje
360 gr mekog brasna
malo sode bikarbone.


PRIPREMA
Ukopcati pecnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Kalupe za sapice nauljite.
Sve navedene sastojke za testo zamesiti ( bez dodavanja jos vode ili brasna ili slicno )
Nauljene kalupe za sapice punite testom ali ne do vrha, i redjajte kalupice sa testom prema gore, u pleh od pecnice i tako tok ne potrosite svo testo.
Ako nemate kalupe za sapice, tada testo razvaljajte izmedju alu folije na debljinu od 1 cm i izrezite zeljne oblike modlom, pa redjati u pleh koji smo oblozili pek-papirom sa malo razmaka.
Kratko peci medene sapice, cim pocne da malo tamni vaditi napolje.
Ohladjene izvaditi oprezno iz kalupa i posuti secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom.

SULTANIJE

sultanmije.jpg4




.
Sastojci
500ml mljeka
6 velikih kasika brasna
6 velikih kasika secera
4 velikih kasika gustina

4 velikih kasika secera u prahu
1 vanila secer
naribane narandzine kore
kokos za valjanje.


Priprema
1.
Pomjesti  brasno i secer u hladno mljeko i staviti na sporet da se kuha ,kad bude smjesa gusta dodati pomjesan gustin i secer u prahu , promjesti fino pa dodati jos ostale sastojke .
2.

Pokvasiti fidzane vodom i sipati smjesu tako toplu i ostaviti na hladjenje 30 min. u frizider.
3.
Lagano prstima odvojiti krajeve pa vaditi sultanije .
4.
Valjati u kokosovo brasno i dekorisati po zelji . <
br />

Prirodni ljekovi koje možete napraviti od kupusa

kupus




.
1. Ukoliko uzimate jednu ili dvije čaše svježeg soka od sirovog kupusa svakog dana između obroka, možete se riješiti proljeva ili upale crijeva. Tri čaše soka od svježeg kupusa na dan najbolji su lijek za čir na želucu.

2. Zbog velike količine mineralnih soli, vitamina i klorofila, preporučuje se malokrvnim osobama da ga jedu sirovog ili kuhanog na pari, te da svakog dana popiju dvije čaše iscijeđenog soka.

3. Zanoktice i gnojne upale žlijezda također se “rješavaju” listovima kupusa koji suzbijaju upale i izvlače gnoj.
Na gnojno mjesto stave se tri kupusova lista tako da pokriju veliku površinu i ostave nekoliko sati, pa i cijelu noć. Postupak se može ponavljati sve dok oboljelo mjesto ne ozdravi.



4. Mamurluk se može dosta brzo ublažiti ispijanjem 2 do 4 decilitra kiselog kupusova rasola natašte.

5. Ljekovita svojstva kupusa su vrlo poznata i kada je riječ o ranama. Zeleni listovi operu u vodi i obrišu, nožem se izrežu, a listovi izravnaju valjkom ili bocom, te se izrežu u potrebnoj veličini. Prije nego što se stave na ranu ili bolno mjesto, lagano se ugriju na peći ili peglom. Rana se obloži listovima kupusa tako da oni prelaze njen rub. U početku se listovi mijenjaju svaka dva, a zatim svaka četiri sata. <
br />

IZNENADITE GOSTE : NAPRAVITE BOUNTY ČOKOLADICE SAMO ZA 10 MINUTA




.
Sastojci:
– 200 ml kondenziranog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
– 150 g mrvica kokosa

– 400 g šećera u prahu
– 400 g čokolade (mliječne ili s većim postotkom kakaa).




Priprema:
1. U zdjeli ulijte mlijeko i dodajte mrvice kokosa.
2. Dodajte i šećer te sve zajedno dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu masu.
3. Ulijte smjesu u kalupe ili u četvrtastu posudu i stavite je u hladnjak da se potpuno ohladi.



4. Nakon što se smjesa ohladila i stvrdnula izvadite je iz kalupa ili je narežite na prutiće.
5. Jedan po jedan prutić umačite u otopljenu čokoladu te vratite u hladnjak dok se čokolada potpuno ne stvrdne.
Podijelite sa prijateljima:





OBICNA KEKS TORTA





.
Sastojci 10 osoba
potrebno
500 gr keksa(sa puterom)
3 solje skuvane jake crne kafe
1/2 l mleka
4 supene kasike brasna
2 kesice vanilin secera
4 zumanaca
250 gr prah secera
250 gr putera(margarina)
100 gr cokolade za kuvanje.


Priprema
1.
Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).
2.
Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
3.
Posebno penasto umutiti puter sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.
4.
Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.
Posluživanje:

Đumbirova voda za zdravlje i mršavljenje Preuzeto sa stranice: http://zdravailepa.com/alternativa/dumbirova-voda-za-mrsavljenje/

đumbirova voda za detox



.
Ukoliko ste u potrazi za načinom koji će vam pomoći u skidanju viška kilograma, đumbirova voda je apsolutni hit i broj jedan! Ovaj napitak za mršavljenje je neprikosnoven kada je u pitanju  uklanjanje naslaga sa stomaka, bokova i bedara. Zahvaljujući njemu, mnoge žene su rešile ovaj estetski i zdravstveni problem veoma lako. Zbog toga je brzo postao izuzetno popularan.

Poznato je koliko je koren đumbira koristan za ljudski organizam, a obično se koristi kao začinski dodatak brojnim jelima. Pošto pomaže bolje varenje, svrstava se među najbolje dijetetske preparate. U nastavku ćemo reći nešto više o tome koliko je efikasna đumbirova voda za mršavljenje. Saznajte kako se pravi i koja su ostala pozitivna dejstva ovog napitka.

Đumbirova voda lekovita svojstva i zdravstvene prednosti
Od davnina se ova krtolasta biljka koristi za lečenje brojnih bolesti i zbog toga se preporučuje i kao prevencija i prirodni medikament. Razlog tome leži u činjenici što đumbir sadrži mnoštvo vitamina, minerala, antioksidanata i dijetetskih vlakana. Ovakva kombinacija garantuje, pre svega, jačanje imuniteta i brži metabolizam.

On efikasno čisti organizam od svih toksina, zbog čega se napitak od njega često naziva i detox voda. Poznata je i čuvena kombinacija meda i ove biljke, koja je najbolja zaštita kod brojnih bolesti. Zanimljivo je to što vrlo malo ljudi zna da je preporučljivo koristiti đumbir kao lek protiv upala, astme i bronhitisa. Nedavna istraživanja nam ukazuju kako je ovaj lekoviti koren odličan i u prevenciji karcinoma.



Velika prednost ove biljke jeste što njen koren svoja korisna svojstva ne gubi ukoliko se koristi sirov, kuvan, u prahu ili tečan, odnosno kao đumbirova voda. Zbog toga je na vama da odaberete kako ćete ga upotrebljavati, a sve u umerenim i preporučenim količinama. Dovoljno ga je  s vremena na vreme ubaciti u vaše omiljeno jelo. Na taj način priuštitićete svom organizmu preko potrebne vitamine i minerale.

Koliko je napitak od đumbira za mršavljenje efikasan
Ipak, ovog puta ćemo se zadržati na tome koliko je đumbirova voda za mršavljenje efikasna. Činjenice i istraživanja kažu kako ovaj detox napitak, u kombinaciji sa limunom, veoma brzo i efikasno eliminiše višak masnih naslaga. Njega možete piti kao svojevrsan dodatak dijeti koju primenjujete – ako želite smršati. Najbolje ga je koristiti pre jela, ukoliko vam je namera zadržati vitku liniju.

Rezultati koje postiže đumbirova voda za mršavljenje  uočljivi su ako se ona konzumira u meri od 1 litra dnevno. Važno je znati kako je morate redovno piti tokom šest meseci. Tajna leži u činjenici što ona uklanja sve toksine koji su uzročnici nadimanja, i gomilanja vode u organizmu.

Eliminisaće suvišne masne naslage u predelu stomaka. Količina kilograma koji se gube zavise od svake osobe pojedinačno. Važno je znati kako su prvi rezultati vidljivi već nakon nedelju dana.

Sada kada znate kako i koliko dugo se pije đumbirova voda, ostaje vam samo i da ga napravite. Obim u struku biće sve manji uz ovaj moćni napitak, a vi sve više zadovoljni postignutim rezultatima.

Kako se pravi voda od đumbira
Ako želite oslabiti na ovaj potpuno prirodan način, sigurno će vas zanimati kako se pravi voda od đumbira. Recept je izuzetno jednostavan i lak za primenu, pa vam neće trebati puno vremena za pripremu ovog napitka.

Sve što je neophodno od sastojaka je:

1 svež koren đumbira i
1,5 litar vode.
Način pripreme:

Operite krtolu i  dobro očistite od svih eventualnih nečistoća. Potom je isecite na tanke kriške i 5 komada ubacite u lonac sa vodom. Zatim, ovu mešavinu kuvajte na blagoj vatri 20 minuta. Skinite sa vatre i pustite neka se prohladi. Đumbir voda za mršavljenje se zatim sipa u termos ili čistu flašu. Konzumirajte je tokom celog dana, ne u većim količinama od propisanih.

đumbirova voda za detox
Đumbir i limun za mršavljenje



Dodatkom ovog kiselkastog voća, možete značajno ubrzati metabolizam i na taj način sagoreti masnoće. Ovaj napitak je još lepšeg ukusa i zapravo predstavlja svojevrsnu vrstu limunade. Za njegovu pripremu trebaće vam:

kašičica đumbira u prahu,
2 limuna,
2 litre vode i
malo sitno seckanih listova kupusa.
Priprema napitka:

Iscedite voćke i sipajte njihov sok u čistu staklenu flašu ili bokal. Naspite vodu i dodajte đumbirov prah, pa sve dobro promešajte , neka se sjedini. Još bolji efekat detoksikacije ćete postići ukoliko dodate malo sitno iseckanih listova kupusa, ali nije obavezno. Đumbir i limun za mršavljenje pijte svakog dana, najbolje 20 minuta pre obroka.

Iskustva korisnika sa đumbir vodom
Dugo sam bila u potrazi za adekvatnom dijetom koja će mi pomoći da se rešim viška oko struka. Moj izbor je definitivno đumbirova voda, iskustva koja imam sa njom su sjajna! Oslabila sam 7 kilograma za dva meseca, što ranije nikad nisam uspela. Sve pantalone i farmerice moram sužavati kod krojačice, a nastaviću je piti i dalje.
 Gordana, 28

Višak koji sam imala na bokovima i struku predstavljao mi je problem koji mi je delovao nerešivo. Pošto zbog posla nemam mnogo slobodnog vremena koje bi mogla provesti vežbajući, odlučila sam se za trčanje. Moram reći kako mi je uz to mnogo pomogla đumbirova voda za mršavljenje stomaka. U struku sam izgubila čak osam centimetara za nešto više od mesec i po dana!
Teodora, 33

Posle druge trudnoće ostao mi je višak kilograma koji se najviše nakupio na predelu stomaka, zadnjici i butinama. Tražila sam razne načine kojima bih makar delimično rešila ovaj problem. Prijateljica mi je dala recept za đumbirovu vodu, pa sam je počela odmah pripremati. Osim što sam postepeno počela gubiti kilograme, osećam se sjajno. Nemam više osećaj malaksalosti i puna sam energije!
Dragana, 35

Ko ne bi smeo koristiti vodu sa đumbirom
Ovaj napitak je veoma zdrav i koristan za svakoga ko želi očistiti svoj organizam od toksina. Na taj način, bićete sačuvani od brojnih oboljenja, a naročito je delotvoran u sezoni gripa. Međutim, postoje indikacije kako se đumbirova voda u trudnoći ne bi trebala piti. Ukoliko želite oslabiti, sačekajte nek prođe period dojenja, jer može biti škodan za bebu.

Na oprezu trebaju biti oni koji su alergični na ovu biljku, kao i osobe kojima jednostavno ne prija njen ukus. Napitak od đumbira za mršavljenje može se davati deci, ali u upola manjoj količini. Generalni savet je da, uz njeno konzumiranje, osoba bude fizički aktivna. Na taj način ćete ubrzati metabolizam i sagorevanje viška masti će biti lakše.

Litar ove dragocene tečnosti dnevno izvršiće temeljnu detoksikaciju vašeg organizma. Zbog toga ćete se osećati fenomenalno. Kada se budete uverili koliko je delotvorna đumbirova voda za mršavljenje, sigurno ćete još više zavoleti ovu začinsku biljku.

Slobodno je koristite kao dodatak jelima i uživajte u njenom bogatom ukusu. Ukoliko želite obradovati sebe potpuno zdravim, prirodnim, a ujedno i lekovitim slatkišem, obavezno koristite đumbir sa medom.



Preuzeto sa stranice: http://zdravailepa.com/alternativa/dumbirova-voda-za-mrsavljenje.

JEDAN POSEBAN RUČAK…POHOVANE PAPRIKE SA SIROM I ŠUNKOM





.
Sastojci
8-10 pečenih šiljatih paprika
300g feta sira
150g kačkavalja

100g šunke
jaja za pohovanje
prezle za pohovanje
brašno za pohovanje
ulje za prženje
mešavina začina .



Priprema
1.
Paprike oguliti,očistiti od semena i peteljki, a potom uzdužno raseći kako bi se dobio oblik pravougaonika. Feta sir izgnječiti viljuškom, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šunku sitno iseckati.
2.

U odgovarajućoj posudi sjediniti feta sir, šunku, kačkavalj i začine po ukusu.
3.
Pripremljenom masom premazati paprike, a potom urolovati.
4.
Rolovanu punjenu papriku uvaljati u brašno, zatim umočiti u umućena jaja, a na kraju u prezle. Paprike pržiti na vrelom ulju dok ne porumene (kada se ulje dobro zagreje, smanjiti vatru da ne bi hrana gorela, bitno je da se dobro zagreje, a.

LOVOROVO ULJE: Zdravstvene prednosti i kako se pravi! (RECEPT)

lovorovo-ulje



.
Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da je lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla se mogu koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane.



Možete koristiti ove lišće kako bi se pripremiti ljekoviti ulje, koje posjeduje izvrsna zdravstvene svojstva. Danas ćemo vam predstaviti nešto više o svojstvima ovog proizvoda te način njegove primjene.

Lovorov list – zdravstvene prednosti:

– To smanjuje bolove

– Smiruje živčani sustav

– Povećava i potiče proces znojenja

– Jača imunološki sustav

– Potiče ukupnu mentalnu aktivnost



Uz to se možete koristiti za liječenje proširenih vena i bolnih zglobova.

Kako napraviti ulje od lovora – RECEPT

Potrebni sastojci:

– 30 grama listova lovora
– 250 ml maslinovog ulja



Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smjesu u staklenu bocu, zatvorite ga čvrsto i pustiti da stoji mirno na tamnom i hladnom mjestu 14 dana.

Protresite bocu je sadržaj s vremena na vrijeme. Nakon 2 tjedna procijedite ulje kroz gazu i prenijeti tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje kao lijek:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje temeljito na bolesne zglobove.

Osim u liječenju zglobova, lovor ulje se također koristi za liječenje upaljenih limfnih čireva, migrene, i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je primijeniti ulje na sljepoočnici. Na taj način bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovo ulje može se zamijeniti aspirin, jer je u mogućnosti smanjiti povećanu tjelesnu temperaturu. Ona također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, i poboljšava apetit.

Također lovor ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost da se poveća otpornost na infekcije, odnosno je super kad je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kod kuće kako bi se pripremili losion za rješavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.