subota, 27. kolovoza 2016.

Zapečene tortilje sa sirom i mljevenim mesom





.
Sastojci

4 osobe

Za umak:
1kg mljevene junetine
2 glavice luka
4-5 zlica maslinovog ulja
2-3 cesnjaka
2 lista persina
2-3 zlice vegete
1 crvena paprika
1 zuta paprika
1 zelena paprika
500ml koncentrata rajcice
2 salice vode
Za punjenje:
300ml vrhnja za kuhanje
300g gauda sira
300g edamer sira
2 paketa toast sira
Za preljev:
200ml vrhnja za kuhanje
200g gauda sira.


Priprema

Za umak:

1.
Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstati luk i cesnjak dok ne postanu zlatno zute boje (posoliti kako nebi zagorili.)
2.
Nakon sto su luk i cesnjak poprilimli zlatno zutu boju dodati 1 kg mljevene junetine,slobodno mozete usitniti meso prije dodavanja da nema velikih gruda.
Meso dinstajte na laganoj vatri dok ne poprimi lagano smedu boju oko desetak minuta.
3.
Nakon sto se meso prodinstalo dodajte na stino nasjeckane paprike (crvenu,zutu i zelenu) i nakon 2-3 minute prvu salicu vode.Zatim uzmite zlicu (ne cajnu) i dodajte 2-3 zlice vegete i promjesajte.
4.
Ostavite pet minuta da se umak krcka,a zatim dodajte 500 ml koncentrata od rajcice ,na sitno nasjeckan persin i drugu salicu vode jos jednom promjesajte i pustite da se umak krcka oko sat vremena.(Mozete i dodati manje vode ako mislite da je previse, jer je bitno da na kraju umak ne bude prevoden!.)
5.
Na kraju po zelji propasirajte umak stapim mikserom 🙂 (Meni je puno bolji usitnjen jer nema onih velikih gruda).

Za punjenje:

1.
Kada je umak gotov na plitki tanjur poslozite prazne tortilje.Ja sam ih punio ovim redosljedom vi mozete i na svoj nacin :).
2.
Na sredinu tortilje stavite jedan sir za toast,zatim 3 velike zlice umaka,zatim saku naribanog sira gaude i saku edamer sira.Na kraju sve zajedno prelite sa 2 zlice vrhnja za kuhanje i zarolajte tortilju.(Ako pretrpate tortilje kao ja cackalice su uvijek pri ruci)

Za preljev:
1.
Ponavljajte korake za svaku tortilju ,na kraju ih sve poslozite u tepsiju i prelite sa ostalih 200 ml vrhnja za kuhanje i pospite naribanim sirom.
2.
Ja pecem tortilje oko 25-30 min na 200 stupnjeva,ako imate jacu pecnicu mozete i manje bitno je da postanu zlatno-zute boje.

To je to,dobar vam tek! 🙂

Posluživanje

Ako zelite koju kilu viska svakako posluzite hladan sok (cola,sprite).
Ja osobno tortilje posluzujem same jer su stvarno zasitne,salate su samo visak :D.
Ukusne su i hladne,a mogu se i podgrijati u mikrovalnoj iduci dan.

Nema komentara:

Objavi komentar