četvrtak, 19. siječnja 2017.

JOŠ JEDAN TURSKI SPECIJALITET KOJJI MORATE PROBATI







.
Sastojci
200 g kadaifa
75 g putera
5 kašika šećera
1 šolja sjeckanih oraha




krema:
1 l mlijeka
1 šolja šećera
6 kašika gustina
1 vanilin šećer
200 ml slatkog vrhnja
1 šolja = 150 ml
Priprema
1.
Kadaif dobro izmrvite.
2.
Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti.
3.
Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.



4.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
5.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!

Nema komentara:

Objavi komentar