utorak, 3. siječnja 2017.

MLIJEČNA ČOKOLADNA TORTA U OBLIKU SRCA






.
Mliječna čokoladna torta je moja prijava za učestvovanje u igrici FBI rukavice u kojoj ovaj mjesec istražujemo blog Mamina jela, te pripremamo recepte u originalu koji se nalaze na blogu. Mogu reći da mi je ova torta izgledom i nazivom zapala za oko, tako da sam se odlučila svakako je napraviti. Moje iskustvo s njom je skroz pozitivno, jer to je nešto novo, nešto drugačije, nije preslatko i ugodno je za nepce. Mliječnu čokoladnu tortu odlučila sam ponuditi i kao prijedlog za nadolazeće Valentinovo, tako da sam ju napravila u obliku srca. Mogu je čak predložiti kao još jednu torticu koju možete obložiti tičinom. Za sve čokoljubce ovo čoko-mliječna torta će biti pun pogodak, u kome ćete sigurno uživati.
SASTOJCI

KORE:
15 bjelanjaka
30 žlica šećera
300 gr mljevenih oraha
3 žlice brašna
FIL:
1 l mlijeka
15 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
6 žlica brašna
120 gr šećera
250 gr maslaca ili margarina
250 gr mliječne čokolade
250 gr bijele čokolade
KORE ZA TORTU
1. Izradite 5 bjelanjaka u čvrsti snijeg.
2. Postepeno dodavajte 10 žlica šećera i nastavite miksati.
3. Kuhačom lagano umiješajte 100 gr oraha i 1 žlicu brašna, sve sjedinite.

4. U obložen kalup sa masnim papirom ulijte smjesu, ja sam koristila kalup u obliku srca.

5. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

6. Kada se kora ohladi odvojite masni papir.
7. Ponovite postupak još dva puta, tako da na kraju dobijete tri kore.

Your ads will be inserted here by


  Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
TAMNA I SVIJETLA ČOKOLADNA KREMA
1. Žumanjke izmiješajte sa pudingom, brašnom, šećerom i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte sastojke i miješajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.

3. Nakon što ste dobili gustu smjesu, skinite s vatre i odmah prekrijte sa prozirnom folijom da se ne uhvati kora.

4. Ostavite da se ohladi.
5. Margarin izradite i pomiješajte sa ohlađenim filom.

6. Podijelite na dva dijela.
7. U jedan dio dodajte istopljenu mliječnu čokoladu, a u drugi dodajte bijelu čokoladu, dobro izradite.

MLIJEČNA ČOKOLADNA TORTA SLOJ PO SLOJ
1. Kora – tamni fil – svijetli fil
2. Kora – tamni fil – svijetli fil
3. Kora – dekoracija po želji
4. Ostavite da se mliječna čokoladna torta stegne preko noći.


Nema komentara:

Objavi komentar