ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

SAZNAJTE SVE NA: NEPEČENA TARABA TORTA JEDNOSTAVNE IZRADE I ODLIČNOG UKUSA

15977778_1321790927858929_7497399434741078489_n




.
SASTOJCI
10 jaja
250g cokolade za kuvanje
250g putera ili margarina
1 veca kutija plazme keks ili piskote

rum malo po zelji
mleko za natapanje keksa
4-5 crem slaga ili
0,5l slatke pavlake
3oog secera u prahu

PRIPREMA
Umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari.

Kad vec pocnu da se zgusnjavaju, umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.

Dodati ruma po zelji.

Kad se krem ohladi, sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.

Plazmu ili piskote potapati u mleko, pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.

Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.

Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.

Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar