ponedjeljak, 16. siječnja 2017.
SAZNAJTE SVE NA: NEPEČENA TARABA TORTA JEDNOSTAVNE IZRADE I ODLIČNOG UKUSA
.
SASTOJCI
10 jaja
250g cokolade za kuvanje
250g putera ili margarina
1 veca kutija plazme keks ili piskote
rum malo po zelji
mleko za natapanje keksa
4-5 crem slaga ili
0,5l slatke pavlake
3oog secera u prahu
PRIPREMA
Umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari.
Kad vec pocnu da se zgusnjavaju, umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.
Dodati ruma po zelji.
Kad se krem ohladi, sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.
Plazmu ili piskote potapati u mleko, pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.
Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.
Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.
Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar