subota, 23. srpnja 2016.
AMERIČKI KOLAČ – kao u filmovima
.
Biskvit:
190 g keksa
50 g šećera
114 g otopljenog maslaca
Krema:
3 žlice brašna
5 jaja
80 mL slatkog vrhnja za šlag
1 naribana korica limuna
1 žličica vanilinog šećera
1 kg kremastog svježeg sira (ja sam koristila ABC svježi krem sir)
200 gšećer.
Preljev
250 mL kiselog vrhnja (cca 20% m.m.)
2 žlice šećera
1/2 žličice vanilinog šećera
Priprema:
Namastite kalup za torte
U posudu pomješajte mljevene kekse, šećer i otopljeni maslac. Napravljenom smjesom prekrijte dno i rubove kalupa. Cijeli kalup prekrijte prozirnom folijom pa stavite hladnjak.
Krema:
1.U nekoj većoj posudi pomješajte sir, šećer i brašno (miksajte). Miksajte na najmanjoj ili srednjoj brzini; cca 2 minute, dok se sastojci ne izmješaju.
2.Dodajite jedno po jedno jaje, obavezno miksajući po pola minute između svakog dodavanja.
3.U pripremljenu smjesu dodajte vrhnje za šlag, naribanu koricu limuna i vanilin šećer pa izmiksajte.
4.Upalite pećnicu na 180°C.
5.Izvadite kalup iz hladnjaka pa izlijte kremu na biskvit. Kalup stavite na tepsiju (kako vam se nebi procurilo iz kalupa na dno pećnice) i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 120°C te pecite još oko sat i pol vremena. Pazite da se torta ne ispeče previše jer može doći do pucanjatijekom hlađenja.
Preljev:
1.Pred kraj pečenja u manju posudu pomješajte kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer. Kad je torta gotova izvadite je iz pećnice te time prelijte tortu. Zatim je vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta.
2.Kad je torta gotova, nožem odvojite rubove torte od ruba kalupa (kako torta ne bi popucala dok se hladi i kad se kalup otvori).
3.Tortu, prije nego je stavite u hladnjak, pustite da se malo ohladi, a onda kalup prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 24 sata prije posluživanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar