subota, 23. srpnja 2016.

LAMBADA




.
Sastojci 6 osoba
biskvit;
5 jaja
5 v.ž šećera
5 v.ž brašna
žuta krema;
1 l soka od naranče(fanta ili sl.)
3 Pudinga vanilin Dolcela

9 v.ž šećera
bijela krema;
1/2 l mlijeka
5 v.ž škrobnog brašna Gussnel
5 v.ž šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
15 dag maslaca ili margarina
+
oko 25 kom petit beurre keksa
+
Čokoladna glazura.


Priprema
1.
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka.Napraviti čvrsti snijeg.Žumanjke pomiješati sa šećerom.Kad postane pjenasto,dodati brašno.Na kraju ručno umiješati snijeg.Staviti peći u veći duboki pleh(ne najveći od pećnice-srednji koji imate).Pecite biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

2.
Za žutu kremu stavite kuhati sok.Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo soka pa ukuhajte u sok kad zavri.Kuhajte dok se ne zgusne.Još vruću kremu sipajte na pečeni topli biskvit.Izravnajte i ostavite da se ohladi.

3.
Za bijelu kremu pomiješajte škrobno brašno sa šećerom i dijelom mlijeka pa ukuhajte u vrelo mlijeko.Skuhajte gustu kremu i ohladite je.Maslac sobne temperature izradite sa malo šećera pa izmiksajte sa ohlađenom kuhanom bijelom kremom.Kremu raspodijelite na žutu kremu.

4.
Na vrh poredajte petit kekse koje ste na sekund umočili u mlijeko.Zalijte sa svojom omiljenom čokoladnom glazurom.Nek se ohladi na sobnoj temperaturi,pa tek onda kolač stavite u frižider.

Nema komentara:

Objavi komentar