petak, 22. srpnja 2016.

Meksičke tortilje s piletinom




.
Sastojci

6 kupljene tortilje
400g piletine
400g meksičkog mixa (Ledo)
200g Umak od rajčice i bosiljka
2 žlice vrhnja za kuhanje
sir (ementaler ili gauda)
2 žlice maslinovog ulja
Vegeta.


Priprema

1.
Na malo ulja popržiti komadiće čiste piletine. Za to vrijeme prokuhati meksički mix (Ledo).
Kada se piletina isprži, dodamo joj meksički mix koji smo procijedili ili svježe povrće: kukuruz šećerac, grah, isjeckana zelena i crvena paprika i rajčica. Pustiti nekoliko minuta da se sve zajedno prži.

2.
Smjesi dodajemo umak od rajčice i bosiljka. Sve zajedno pržimo na laganoj vatri te dodajemo vegete ili nekog drugog začina po želji. Dodati 2 žlice vrhnja za kuhanje i dobro sve promiješati. Za to nam je dovoljno 5 minuta.
3.
U još toplu smjesu dodamo naribanog sira (gaudu ili ementaler). Tortilje zagrijte na tosteru ili tavi.
4.

Na svaku tortilju stavite 3-4 velike žlice nadjeva i presavinite ih.

Nema komentara:

Objavi komentar