srijeda, 24. kolovoza 2016.

ROLAT SA JAGODAMA





.
SASTOJCI
4 jaja
200 grama šećera
40 grama škrobnog brašna
80 grama brašna
30 grama kakaa
kašićica praška za pecivo
1 kesica želatina
500 ml slatkog vrhnja
2 vrećice vanilija šećera
300 grama jagoda .



PRIPREMA
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i 4 kašike tople vode umutite čvrsti snijeg, uz dodavanje 125 grama šećera.

Pažljivo umiješajte žumanjke,ja sam ih umiješala drvenom kašikom. Na smjesu prosijte škrobno brašno, brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro izmiješajte.
Tijesto stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite oko 10 minuta na 190 stepeni.

Pečeni biskvit istresite na krpu posutu šećerom, smotajte i ostavite da se ohladi. Namočite želatinu u malo hladne vode da nabubri. Slatko vrhnje izmiksajte sa 75 grama šećera i vanilijom šećer,želatin blago zagrijete da se otopi i dodajite ga u vrhnje i dalje muteći.

U šlag dodajte jagode isjećene na komadice,šlag nanesite na biskvit i smotajte u rolat. Pospiter ga kakaom ili šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar