srijeda, 24. kolovoza 2016.

TORTA ROLADICA..UKUS SAMI BIRAJTE





.
Sastojci
Biskvit za rolade po želji
Krema za rolade po želji
Voće po želji, a i nemora.



Priprema
1.
Kao što sam rekla ovo je samo ideja… Prvo si odlučite koju roladu želite praviti, iskombinirajte kremu i možemo krenuti…
Ja sam odabrala Dajanin biskvit …crni – ovdje pogledajte recept ili žuti ovdje pogledajte … Napravit biskvit po receptu, zarolajte i ostavite ga da se ohladi…
Kada se ohladio, odrolajte ga i izrežite po širini na jednake trake širine 9 cm… odnosno na 5 jednakih traka (izmjerite dužinu rolada i podjelite na 5 , kod mene je 45 cm dužina rolade i podjelila sam ju na 5 i dobila 9 cm.)
2.
Skuhajte kremu koju ste odabrali za roladu, ja sam odabrala savršenu kremicu od dianamakarske za rolice… pogledajte ovdje , ili ganache kremu naravno vi odlučite koja će to biti kod vas , možete dodati i voće… I sad krećemo rolati ju …
3.

Uzmite veliku tacnu za torte na kojoj ćete motati roladu. Uzmite jedan biskvitić, odrolajte ga te ga namažite sa toliko kreme koliko vam je debljina biskvita (to vam govorim zato jer će presjek biti ljepši) i počnite rolati po mogučnosti uspravno prvu roladu. Kad ste ju lijepo srolali , postavite ju uspravno na sredinu tacne. Uzmite drugi dio biskvitića, namažite opet sa kremom u debljini biskvita i sad, tu gdje je prvi biskvit završen počnite dalje rolati, ali sve radite uspravno na tacni… Pomažite si rukama, nožićem, kako god ali sve ide bez problema. I tako sad radite do kraja dok ne potrošite biskvite…
Nemojte trpati kreme previše samo da bi ju potrošili, jer ove kremice ima više nego treba (slobodno ju pojedite na žlicu :)))…
Kad vam je torta gotova, završena , slobodno ju još “uredite”… i obavezno ju još rukama pritiščite u krug da se lijepo biskvit i krema sljube…
4.
I to je to… nije teško zar ne !!
Naravno izbor je na vama, meni se već nekoliko rolada mota po glavi pa ću ih provesti u djelo…
Uživajte u svojim novim roladama u obliku torte …
5.
Ove dvije torte su promjera 16 – 18 cm… naravno vi ako trebate veću tortu, ispecite dva biskvita i povečajte kremu na duplo ili samo 1, 5 mjeru kreme!

Nema komentara:

Objavi komentar