srijeda, 30. studenoga 2016.

Simptomi kamena u bubregu kojih trebate biti svjesni

Simptomi kamena u bubregu kojih trebate





.
Naši bubrezi su jedan od najvažnijih organa u tijelu i njihova glavna funkcija je da istjerati višak vode, toksine i otpad kroz urin iz našeg tijela. Međutim ponekada nemogu istjerati sve toksine i otpad, što dovodi do formiranja kamenja i kristala, zbog čega osjećamo puno boli i nelagode. Manje kamenje obično tijelo samo uklanja ili uz pomoć prirodnih prirpavaka za izbacivanje kamenca iz bubrega. Ono veće kamenje tijelo nemože samo izbaciti i ono uzrokuje velike probleme i bolove.
Simptomi kamena u bubregu kojih trebate
Bubrežni kamenac je vrlo česta bolest koja može biti jako bolna a uz to uzrokovati i neke druge bolesti jer ne dopuštaju obavljanje ostalih funkcija u tijelu. Kako mokraćni kanali koji povezuju, mokraćni mjehur i bubrege blokira kamen, to izaziva nepodnošljivu bol.

Ovo je 8 najčešćih simptoma kamena u bubregu(bubrežnog kamenca), ako primjetite neki od njih odmah se obratite liječniku.
Infekcije
Urinarne infekcije su vrlo čest kod osoba koje imaju bubrežne kamence. Obično te urinarne infekcije izazivaju bolno mokrenje i visoku temperaturu.

Neugodan miris i mutna mokraća
Ako imate problema sa svojim mokraćnim sustavom sigurno ćete primjetiti neugodan miris i promjenu boje urina. To je osobit slučaj sa osobama starosti od 20 do 40 godina.

Bol i neugoda
Ako radi bola sumljate na bubrežni kamenac trebate obratiti pažnju. Ako se bol javlja najviše i bude najaća ujutro onda vjerovatno imate kamen u bubregu.

Bolovi u bubrezima
Kada je bubrežni kamenac zapeo u bubrezima, onda odjednom osjetite naglu bol koja se širi prema stomaku. Isto tako kao rezultat bubrežnih kamenaca osjetit ćete bol u prepoanam i bol u leđima.



Krv u mokraći
To je siguran simptom da imate kamen u bubregu i često je paraćen sa bolovima u trbuhu. To se događa radi trenja ili kretanja bubrežnog kamenca, što dovodi do ružičaste ili crvene boje urina.

Jaka bol u bubrezima
Ova bol se čest javlja iznenada ali isto tako i brzo nestane, ali se vi tad puno znojite.

Učestalo i bolno mokrenje
Čest nagon za mokrenjem i bolno mokrenje je jedan od najčešćih znakova kamena u bubregu i simptom je dehidracije.

Povraćanje i mučnina
Kada se vaše tijelo ne može istjerati otrovni otpad, uobičajeno da osjećajte potrebu da povrati kao bi na taj način eliminirali toksini iz tijela. To se događa zato što bubrezi nisu u stanju obaviti svoju funkciju kako treba.

Bubrežni kamenac prirodno liječenje
Ovdje vam predstavljamo neke od prirodnih lijekova za bubrežni kamenac:
Proso – Riješite se kamena u bubregu za 10 dana
Bubrežni kamenac – prirodno liječenje uz čajeve
Prirodni ljekovi za liječenje kamena u bubregu.

Nema komentara:

Objavi komentar