ponedjeljak, 6. veljače 2017.

TORTA SA BRONHI BOMBONAMA







.
POTREBNO ZA KORU:
8 belanaca
8 kasika secera
1 kasika gustina
4 kasike brasna
malo soli (izmedju prstiju)
2 kasike kakaa
2 kasikice sirceta
 ZA FIL:
150gr bronhi bombona
8 zumanaca
500ml mleka
2 pudinga od vanile
120ml slatke pavlake
100gr maslaca
50gr cokolade za kuvanje


PRIPREMA KORE:
Belanca umutite u cvrst sneg sa malo soli.Secer dodajete malo po malo i mutite.Takodje lagano dadajete brasno,gustin i sirce.Sve izmesate lagano sa varjacom.Podelite na dva dela,i jedan deo dodate kakao.
Velicina pleha je 30x40cm,oblozite ga papirom za pecenje.Braon tetso izlijete sa jedne strane,a belo tetso sa druge strane.Znaci da bude na tepsiji pola pola.
Pecete na 180 °C 10-12 minuta.Kada se kora ohladila isecite po sredini,da podelite svetli i tamni deo.
Takodje isecete svaki taj deo po duzini,tako da dobijete dva svetla dela 10x30cm,i dva tamna dela10x30cm.
PRIPREMA FILA:
Prokuvati 400ml melka sa bronhi bombonama.Psebno umutiti zumanca,puding i 100ml mleka.Sipati u prokuvano mleko sa bombonama,(kao kad kuvate puding).Kada se fil skuvao,ohladiti ga i dodati maslac koji je omeksan na sobnoj temperaturi.Slatku pavlaku umutiti i dodati filu.Fil podeliti na dva dela.
U jedan staviti otopljenu cokoladu,drugi ostaviti takav kakav je.
FILOVANJE:
Svetla kora,polovina svetlog fila,tamna kora,polovina tamnog fila,opet svetlu kora,ostatak svetlog fila,braon koru,ostatak braon fila.
Ukrasite po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar