nedjelja, 5. veljače 2017.

UKLONITE BIJELE MRLJE NA KOŽI (VITILIGO) U NEKOLIKO KORAKA SA OVIM PRIRODNIM SREDSTVOM!

12






.
Vitiligo je kožna bolest koja se manifestuje gubljenjem boje na pojedinim mjestima, tj. pojavljuju se bijele fleke. Ipak, nemojte očajavati jer te fleke možete učiniti manje vidljivim koristeći ove namirnice:
Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja, a ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Dobro djeluje i na kožu,a možete ga nanijeti na zahvaćena područja, 2-3 puta dnevno.

Đumbir pomaže cirkulaciju i utiče na proizvodnju pigmenta melanina. Izrežite par kriški đumbira i nanesite na kožu, dok se ne osuši.
Ponavljajte postupak 1-2 puta, nekoliko sedmica. A možete napraviti i ekstrakt od krojena i pomiješati sa svježom nanon i piti nekoliko sedmica.
Jabukovo sirće je također korisno u ove svrhe. Uzmite istu količinu vode i ovog sirćeta i pomiješajte, a zatim nanesite na kožu 2 puta dnevno, mjesec dana ili uzimajte čašu vode pomiješanu sa jednom kašikom sirćeta.

Kurkuma pomiješana sa uljem slačice može biti veoma korisna, a potrebno je pomiješati 5 kašičica kurkume sa 250 ml ovog ulja i nanijeti na neobojene površine tijela, 2 puta dnevno . Za godinu dana će se primjetiti ogromna razlika.

Nema komentara:

Objavi komentar