četvrtak, 28. srpnja 2016.

LEŠNIK ŠTANGLICE




.
SASTOJCI
KORA
4 belanceta
prstohvat soli
80 g secera
20 g brasna
80 g pecenih, mlevenih lesnika

FIL
8 zumanaca
120 g secera
50 g brasna
170 g mleka
90 g cokolade za kuvanje
110 g putera

OSTALO
30-ak g pecenih, mlevenih lesnika.


PRIPREMA
1.
U belanca dodati prstohvat soli i dobro umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.
2.
Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.

3.
Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade za kuvanje. Kuvati dok se fil ne zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.
4.
Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.
5.
Iseci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno! 🙂
Posluživanje
“Renato kocke” by Skylar…hvala Skylar 🙂
Visak belanaca obicno stavljam u zamrzivac, ali mozete ih upotrebiti i za puslice.

Nema komentara:

Objavi komentar