nedjelja, 27. studenoga 2016.

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA. KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA!

3




.
Sastojci:
– 180 gr pšeničnog brašna
– 4-5 kom. jabuka
– 130 gr šećera

– 50 gr putera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– prstohvat soli

Priprema:
– Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.
– Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.
– Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!

– Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.
– Oguljene jabuke sečemo na kriške.
– Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
– Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
– Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar