nedjelja, 3. srpnja 2016.

Amarettina




.
Sastojci

Podloga: 150 gr Plazme
125 gr Petit keksa prelivenih čokoladom
mala šalica za kavu badema (ili oraha)
1 Rum šećer Dolcela
100gr maslaca/margarina
2-3 žlice mlijeka
Krema1. Parfe krema čokolada Dolcela
500ml mlijeka
4 žlice Lino Lade (nugat ili čoko)
Krema2. 250gr mascarponea
2 žlice šećera u prahu
1 žlica Ness caffe creme
120 gr Amaretti keksića
200 ml vrhnja za šlag (biljno).


Priprema

1.
Pripremiti tacnu/tanjur i obruč za tortu. Neki manji, nije bitno četvrtasti ili okrugli (22-24cm). Samljeti kekse i bademe/orahe pa pomiješati sa otopljenim maslacem, mlijekom i Rum-šećerom. Utisnuti ravnomjerno u obruč i staviti uhladnjak do pripreme prve kreme.



2.
U pola litre mlijeka usuti prah za parfe kremu i miksati dok skoro ne bude potpuno čvrsta pa dodati Lino ladu. Smiksati još minut-dva. Rasporediti kremu po podlozi i vratiti u hladnjak.

3.
Ugrubo samljeti Amarettije. Smiksati vrhnje za šlag, ali ne prečvrsto pa dodati šećer u prahu i mascarpone. Smiksati tek toliko da se spoji pa dodati kekse i žlicu Nessa ( kojeg možete, ali i ne morate otopiti u žličici vode). Rasporediti kremu po onoj prvoj, čokoladnoj. Ohladiti 2-3 sata i pažljivo skloniti obruč.

Posluživanje



Ukrasiti s malo otopljene Lino Lade (kao ja) i strugotinama od bijele i tamne čokolade. Podlogu možete raditi od samo jedne vrste keksa, a umjesto Lino Lade možete upotrijebiti i neki drugi čokoladni namaz. Lagana parfe tortica za iznenadne goste…( sve sastojke nabavljam u vrlo povoljnom Lid*u).

Nema komentara:

Objavi komentar