nedjelja, 3. srpnja 2016.
Voćna torta s kremom od vanilije
.
Sastojci
Sve je pojasnjeno
u koracima pripreme.
Priprema
1.
Biskvit :
250 g šećera
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilin secera
prstohvat soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode
Za biskvit nisam koristila mikser, sve sam mijesala s pjenjacom.
U jednoj zdjeli promješamo sve suhe sastojke ( zlicom ).
U drugoj zdjeli promješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja,ulje,mlijeko).i dodamo ih u suhe sastojke,lagano mjesajuci.
Kad je dobro izmješano, polako dodajemo kipuću vodu,konstantno mješajući.
Kalup nauljiti i pobrasniti. Biskvit se peče na 180 stupnjeva (bez ventilacije), 35-40 minuta.
Kad se ispeče pustite da se hladi 10 min. te ga onda izvadite iz kalupa.
2.
Krema :
Skuhati 3 pudinga od vanilije sa 6 zlica secera u 900 ml mlijeka. Ohladite.
Izmiksajte 170 g omeksalog maslaca sa 2 zlice secera u prahu.
Izmiksajte 300 ml vrhnja za slag.
U ohladjeni puding prvo umjesajte izmiksani maslac,lagano miksajte, zatim dodajte slag. Lagano izmiksajte.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar