nedjelja, 3. srpnja 2016.

Voćna torta s kremom od vanilije




.
Sastojci

Sve je pojasnjeno
u koracima pripreme.


Priprema

1.
Biskvit :

250 g šećera

250 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

2 vanilin secera

prstohvat soli

2 jaja

200 ml mlijeka

125 ml ulja



200 ml kipuće vode



Za biskvit nisam koristila mikser, sve sam mijesala s pjenjacom.

U jednoj zdjeli promješamo sve suhe sastojke ( zlicom ).

U drugoj zdjeli promješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja,ulje,mlijeko).i dodamo ih u suhe sastojke,lagano mjesajuci.

Kad je dobro izmješano, polako dodajemo kipuću vodu,konstantno mješajući.

Kalup nauljiti i pobrasniti. Biskvit se peče na 180 stupnjeva (bez ventilacije), 35-40 minuta.

Kad se ispeče pustite da se hladi 10 min. te ga onda izvadite iz kalupa.



2.
Krema :

Skuhati 3 pudinga od vanilije sa 6 zlica secera u 900 ml mlijeka. Ohladite.

Izmiksajte 170 g omeksalog maslaca sa 2 zlice secera u prahu.

Izmiksajte 300 ml vrhnja za slag.

U ohladjeni puding prvo umjesajte izmiksani maslac,lagano miksajte, zatim dodajte slag. Lagano izmiksajte.

Nema komentara:

Objavi komentar