petak, 1. srpnja 2016.

KNEDLE “NABRZAKA”




.
Sastojci
6 dcl vode
6 dag margarina
malo soli
30 dag brašna
2 jaja
voće ili pekmez po želji
2 žlice ulja
4 žlice prezli.


Priprema
1.
staviti vodu, margari i malo soli da prokuha
2.
kad je voda prokuhala ukuhajte brašno, dobro iziješajte i dodajte jaja
3.
tijesto istresite na pobrašnjenu plohu, raširite ga i pustite da se prohladi
4.
kad se tijesto prohladilo, još ga malo umijesite da dobijete glatko tijesto, brašna koliko primi, napravite štrucu, režite na jednake dijelove, malo rukom razvucite stavite u sredinu voće ili pekmez i oblikujte knedlu
5.
u lonac stavite vodu i malo soli, kad voda prokuha stavljate u nju knedle, kad se knedle dignu (nakon jedno 15 minuta) vadi te ih na tacnu
6.
u tavicu stavite ulje i prezle te ih malo prepržite, zatim dodajte knedle, dobro izmiješajte, da se prezle polijepe za nijh
Posluživanje
ja ih obično služim s kiselim vrhnjem i cimetom .

Nema komentara:

Objavi komentar