srijeda, 9. studenoga 2016.

Brza dijeta: Skinite ekspresno 2 kg za 4 dana

20309_animacija-1-foto-shutterstock_54400561-620x330




.
Probajte dijetu s ananasom koji je zaista čudotvoran, jer pored obilja vitamina i minerala sadrži i enzim koji podstiče sagorevanje masti.

Svetski dijetolozi sve su zainteresovaniji za moćna svojstva ananasa. U ovom zdravom južnom voću nalaze se skoro svi vitamini i 16 minerala, ali i selen, supstanca koja usporava starenje. Međutim, tajna ananasa je u enzimu bromelainu, koji podstiče sagorevanje masti i ubrzava metabolizam. Ovaj enzim je, nažalost, veoma osetljiv na toplotu, pa je zato najbolje jesti svež ananas, koji je, inače, mnogo bogatiji enzimima, voænim kiselinama i vitaminom C od konzerviranog. Ananas izbacuje tečnost i otrovne materije iz organizma, jača organizam, skida višak kilograma i ima samo 65 kalorija u 100 grama. Iako tokom ove dijete treba da se držite plana ishrane, ananas možete da jedete kad god ste gladni.

PLAN ISHRANE
Doručak
Ova četiri dana obilan doručak zamenite čašom soka od ananasa
Ručak
Jela s ananasom
Užina
Dijetalni jogurt s komadićima svežeg ananasa
Večera
Supa od povrća s parčetom integralnog hleba
PREDLOZI ZA RUČAK

SALATA SA ANANSOM I KUPUSOM

POTREBNO JE
pola svežeg ananasa, 400 g kiselog kupusa, kašika semenki suncokreta.

PRIPREMA
Ananas isecite na komade. Na zagrejanom ulju prodinstajte kupus, dodajte ananas sa 50 ml vode, kuvajte 10 minuta, pa ohladite.
Hranljiva vrednost: 260 kal, 7 g masti, 36 g ugljenih hidrata




KUPE SA ANANASOM



POTREBNO JE
4 parčeta crnog hleba, 40 g namaza s lukom, pola koluta ananasa, kašičica seckanih lešnika.

PRIPREMA
Hleb premažite namazom, stavite preko ananas i preklopite hlebom. Pospite lešnikom.
Hranljiva vrednost: 245 kal, 12 g masti, 28 g ugljenih hidrata

FILE KARIBIK

POTREBNO JE
150 g svinjskih fileta, kašika ulja, so, crni luk, čen belog luka, pola kašike cimeta, biber, pola kašike seckane majčine dušice i origana, 100 g paradajza, pola banane, 3 kriške ananasa, pola kašike putera.

PRIPREMA
Meso ispecite na ulju, posolite i izvadite. Prodinstajte isečen luk sa cimetom i biberom, dodajte začine i isečen paradajz. Napravite pire, dodajte 250 ml vode i kuvajte oko 10 minuta. U to dodajte meso i ostavite 20 minuta da odstoji. Voće isecite, ispecite na ulju i dodajte ga mesu.
Hranljiva vrednost: 355 kal, 14 g masti, 20 g ugljenih hidrata





RAŽNJIĆI SA ANANASOM

POTREBNO JE
10 g ananasa, 25 g šećera, 150 g svinjskih fileta, pola kašike aleve paprike, pola kašike putera, so i biber, kari, 50 ml belog vina, 20 ml slatke pavlake.
PRIPREMA
Iseckan ananas pospite šećerom i ostavite pola sata. Meso isecite na komadiće, premažite ga paprikom i zajedno s ananasom ređajte na ražnjić. Ispecite na puteru, začinite, izvadite. U sok koji je ostao u tiganju dodajte vino, slatku pavlaku i začinite solju, biberom i karijem.
Hranljiva vrednost: 385 kal, 8 g masti, 34 g ugljenih hidrata.

Nema komentara:

Objavi komentar