subota, 5. studenoga 2016.

FENOMENALNE LEŠNIK – ODLIČNE SU !

lesnik-kocke-2-1





.
Sastojci za koru:

6 belanaca
6 kašika šećera
50 gr pečenih, mlevenih lešnika
1 kašika prezle
1 puna kašika brašna
100 gr čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka

Krem:

500 ml mleka
6 žumanaca
puding od lešnika ili 5 kašika brašna, ja sam koristila puding
3 kašike šećera
100 gr margarina
50 gr šećera u prahu
50 gr mlevenih, pečenih lešnika
Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer otopi, pa dodati brašno, mlevene lešnike i prezlu pa lopaticom promešati.

Istresti sve u obložen pleh 30 x 20 cm pa u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni staviti da se peče 40 minuta.

Kora se po želji može malo isprskati mlekom kada se ohladi, a i ne mora.



Za to vreme umutiti žumanca, šećer i puding ili brašno sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri pa kad provri zakuvati masu sa žumancima i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa staviti da se hladi.

Izmutiti margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen krem i umutiti mikserom.

Zatim dodati samlevene pečene lešnike.

Pečen biskvit ohladiti pa otopiti čokoladu sa uljem i mlekom, pa preliti preko kore i ravnomerno rasporediti.

Ostaviti u frižider 15 minuta, izvaditi pa naneti ceo krem.

Krem vaditi kašikom i praviti na kori gomilice u slučaju da vam je čokolada još uvek mekana pa da se ne bi sve umuljalo. Gomilice koje ćete lopaticom spojiti.

Odgore dekorisati po želji.

Ostaviti bar 2h u frižideru pa poslužiti.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar