petak, 4. studenoga 2016.

JAGODNA “KRAŠOTICA”

1




.
Sestavine
Piškotna podlaga:
200 g maslenih piškotov
100 g mletih mandljev
120 g masla



Krema:
8 dl smetane za stepanje
400 g kisle smetane
10 g mlete želatine
100 g sladkorja v prahu
2-3 limete
cca. 700 g jagod

Postopek
Zdrobimo piškote, dodamo mlete mandlje in stopljeno maslo ter dobro premešamo. Tortni model (26 cm) obložimo s papirjem za peko. Piškotno maso stresemo v pekač in s pritiskom roke oblikujemo tortno dno. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
Jagode operemo, odrežemo peclje in jih zlagamo na papirnato brisačo, da se posušijo.
Namočimo želatino v 4 žlicah vode, da nabrekne. Ožamemo limete.
Vzamemo 10 žlic smetane in damo na stran. Preostalo smetano in sladkor v prahu stepemo. Dodamo kislo smetano in 4 žlice soka limete, premešamo.
Smetano, ki smo jo dali na stran, segrejemo, in dodamo v želatino, ter mešamo, da se želatina stopi. Dodamo želatino smetani in premešamo.
Vzamemo piškotno testo, obod obložimo s polovičkami jagod, ostale polagamo cele vmes – pokončno. Naj bo med jagodami 2-3 mm razmika. Z žlico polagamo kremo med jagode, da zapolnimo praznino. Preostalo kremo polijemo čez jagode, poravnamo z žlico in vrnemo torto v hladilnik za nekaj ur.

Nema komentara:

Objavi komentar