petak, 4. studenoga 2016.

Ovi trikovi će vam pomoći da imate dugu, zdravu kosu, kakvu ste oduvijek željele!

z-jpg-png-png-png




.
Nemojte prati kosu prečesto. Ako budete pretjerivali vaša kosa će postati krhka i sklona lomljenju. Većina dermatologa i frizera složila se da je pranje kose svakog dana nepotrebno. 3-4 nedeljno je sasvim dovoljno.

Operite kosu hladnom vodom. Pranje kose toplom vodom šteti vašoj kosi, postaće kruta i lomljiva. Da bi vaša kosa bila što zdravija i što sjajnija operite je što hladnijom vodom.

Kosu češljajte blago. Češljanje i alati koje koristite igraju bitnu ulogu u zdravlju vaše kose. Češljeve koristite za mokru kosu i za raščešljavanje čvorova, za odvajanje pramenova i obilkovanje kose. Četke koristite za distribuciju prirodnih ulja kose, stilizovanje i češljanje dok je sušite fenom. Preporučuju se četke od prirodnih vlakana, nikako plastične koje će umrsiti kosu.

Nosite puštenu kosu koliko god je to moguće. Stegnute frizure poput konjskih repova i punđi vuku vašu kosu i ometaju rast. Zategnuta kosa će oslabiti kosu i lomiti je. Ovo takođe predstavlja opterećenje za sam skalp, dovodi do glavobolje i spriječava kosu da uzima hranjive materije.

Skraćujte kosu redovno. Iako možda ne djeluje tako, skraćivanje kose podstiče njen rast. Zbog procvetalih krajeva kosa slabi i lomi se. Kosu treba skraćivati za oko 2 centimera svakih 6-8 nedelja.

Nema komentara:

Objavi komentar