petak, 4. studenoga 2016.

Pivo za kosu kako se upotrebljava Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdrav-zivot/pivo-za-kosu/

Pivo za kosu podstiče novi rast



.
Možda će zvučati malo čudno, ali pivo za kosu ima neviđeno lekovito i estetsko dejstvo. Zahvaljujući sladu i hmelju koji su bogati proetinima, ovaj napitak oporavlja popucale vlasi i oživljava volumen. Takođe, maltoza i saharin obezbeđuju vrhunski sjaj i daju novu snagu vašem vlasištu.

Ovu tehniku trebaju koristiti svi oni koji redovnu feniraju i peglaju svoju kosu. Takođe, ona je najbolji način za vraćanje prirodnog sjaja i volumena. Osim toga, tu su i  brojni benefiti za kožu za koje verovatno niste znali. Naime, ovaj napitak na bazi kvasca eliminisaće uporne akne, a sprečiće usput i nastanak bora.

Pranje kose pivom, kao i uvijanje su veoma efikasne metode. Ostanite sa nama i saznajte kako se izvode ovi tretmani.

Da li je pivo zdravo i korisno?

Svi ljubitelji ovog ukusnog naptitka znaju da su pivo i zdravlje zapravo sinonimi. Krenimo od bubrega recimo. Uz pomoć ove blagodetne tečnosti smanjićete rizik od nastanka bubrežnih kamenaca za čak 40 procenata. A to ćete obezbediti recimo jednom flašom dnevno.



Dalje, tamno pivo sadrži dragocena vlakna pa deluje blagotvorno na probavni sistem. To su one supstance koje moramo unositi kako bi nam stomak normalno funkcionisao. Drugim rečima, ako ga ne unosite hranom verovatno patite od dijareje ili zatvora.

Osim što je pivo za kosu dobro, važno je znati kako sadrži i velike količine vitamina B i to je opšte poznata čijenica. Zbog toga, svi koji ga redovno konzumiraju imaju viši nivo vitamina B6 od onih koji ga uopšte ne piju. I ne samo to, njime se rešavate anemije, a i lepše ćete spavati.

Evo jedne dobre vesti za osobe sa visokim pritiskom. Naime, pivo je zdravo za srce i nivo holesterola u krvi. Usput, ono vas štiti od infarkta, tromba i zakrčenih arterija. Uz to, dobro deluje i na pamćenje, pa ne morati brinuti od oboljevanja od Alchajmerove bolesti.

Naposletku, pivo kao lek se koristi kod prehlada i gripa. Dovoljno je popiti ga ugrejanog i momentalno ćete prodisati. Zagrejte jedan litar i dodajte mu kašičicu meda a zatim ga popijte. Vaš imuni sistem će biti bolji nego ikad, a i cirkulacija će se znatno popraviti.

Kako se koristi pivo za kosu

Utvrdili smo da je zdravo, ali kako se koristi pivo za kosu zapravo? Postoji više načina koje možete pokušati, u zavisnosti od vašeg tipa kose.

Na primer, pranje kose pivom je jedna od opcija.

Pomešate 30 ml destilovane vode, isto toliko piva, 2 kašike jabukovog sirćeta i 7 kapi esencijalnog ulja limuna. Nakon šamponiranja  nanesete ovu smesu na glavu (dobro utrljate), a zatim isperete mlakom vodom. Ovo ponavljajte svakih mesec dana kako biste imali zdravo vlasište.

Druga opcija je korišćenje čistog piva, koje treba držati na glavi 45 minuta, prekriveno peškirom.

Postoji i maska za kosu od piva, koja je veoma jednostavna za pravljenje.

Treba vam samo šolja ovog napitka (ugrejanog) i kašika jojoba ulja. Namažite krajeve ovom mešavinom i normalno isperite. Dlaka će biti sjajnija nego ikada.Pivo za kosu podstiče novi rast

Postoji i verzija u kojem se u pivo za kosu dodaje i žumance.

Mutite smešu u blenderu a potom je utrljavate u skalp. Stavljate na glavu kapu za tuširanje i čekate  25 minuta pre nego operete kosu.


 


Pivo za rast kose je najprirodnije rešenje, jer ne košta mnogo a daje odlične rezultate. Ono sadrži fosfor, bakar, amino kiseline, magnezijum i gvožđe, a svi oni ubrzavaju rast dlake.

Kako uviti kosu pivom kod kuće

Pivo za kovrdžavu kosu je ono što će vam preporučiti svaki frizer. Ono će nahraniti vaše lokne i vratiće im njihov prirodni oblik. Isprobajteopciju sa ispiranjem koju smo gore naveli, a možete i pokušati sa ovom tehnikom.

Biće vam potrebna boca prokuvanog piva, kako bi se neutralisao neprijatan miris i alkohol koji može isušiti kosu. Sipajte ga na glavu iznad sudopera i sačekajte par minuta. Zatim sledi brisanje peškirom i raščešljavanje.

Uvijanje kose pivom je najzdravija opcija. Većina šampona, gelova i maski sadrži veliku količinu alkohola koji isušuje vlasište. Sa njim to nije slučaj, stoga slobodno koristite pivo za kosu na ovaj način.

Napravite šampon od piva

Kuvajte jednu šolju piva na srednjoj vatri, oko 15 minuta, dok se zapremina ne smanji za pola. Izmerite zatim šolju šampona i sipajte ga u činiju. Skinite pivo sa vatre i hladite ga 10 minuta pa ga dodajte u činiju. Uz pomoć levka sipajte tečnost u plastičnu bočicu sa poklopcem. I to je to, napravili ste svoj domaći šampon od piva.

Ako vas mrzi da ovo radite, možete kupiti i gotov proizvod. U supermarketima možete pronaći niz preparata na bazi ovog napitka. U svetu je danas postao trend da veliki proizvođači piva sarađuju sa poznatim kozmetičkim kućama sa ciljem proizvodnje jedinstvenih šampona.

Pivo za ravnu kosu recimo je isto dobro, jer joj daje onaj vazdušasti efekat. Uspeva podići vlas tako da će vam frizura delovati bujnije i svežije.

Upotreba za lice i kožu prilikom sunčanja

U letnjem periodu možete koristiti pivo za sunčanje i negu kože. Za temelj vam treba ulje maslina ili zaštitna krema, preko toga prskate pivo (uz pomoć flašice) na svakih sat vremena. Na taj način obezbeđujete sebi bronzani ten na kome će vam svi pozavideti.

Kada je spoljna upotreba u pitanju, tu je i pivo za lice u obliku maske.

Pomešate pola kašičice piva, jedno belance i kap bademovog ekstrata. Sastojke umutite i dobijenu smesu nanesete na čisto lice. Sačekate da se osuši a potom isperete mlakom vodom. Na ovaj način hidrirate kožu i sprečavate nastanak bora.

Ako težite ekstravaganciji možete dodati ovo piće i u vašu kupku. Sve što trebate uraditi jeste da sipate tečnost u kadu dok je punite vodom. Na taj način ćete stvoriti fantastičnu penu, koja će osvežiti vašu kožu.

Kao što vidite osim što je pivo za kosu veoma dobro i cenjeno, možete ga iskoristiti na još puno načina.

Koje su najčešće greške prilikom doziranja?

Kao i svemu drugom, doziranje je ključ uspeha. Zato ne preterujte kada je u pitanju pivo za kosu, jer alkohol je ipak može isušiti ako preterate sa upotrebom.

Takođe sve ove metode se najviše preporučuju onima koji imaju masniju kosu. Jer ukoliko se farbate, ili preterano peglate, postići ćete još veće isušivanje. Podrazumeva se redovno korišćenje šampona i balzama, a ispiranje kose pivom da radite tek jednom mesečno.

Uz tekst pivo za kosu preporučujemo vam još jedan slične tematike: domaća maska za negu masnog vlasišta. Obavezno pročitajte i njega.

Drugima se dopalo i ovo:
Najbolji vitamini za kosu kako se koriste

Najbolja prirodna maska za masnu kosu

Najbolje pakovanje za suvu kosu prirodno

Kako se koristi kokosovo ulje za kosu

Jabukovo sirće za lice bez bubuljica i akni

Kako posvetliti kosu limunom i cimetom. <
br />

Nema komentara:

Objavi komentar