utorak, 1. studenoga 2016.

ZEBRA – UKUSAN I NEŽAN KOLAČ KOJI ĆE ZAVOLETI VAŠA DECA







.
SASTOJCI
– polumasni sitni sir – 500 gr
– šećer- 5 supenih kašika
– jaja – 2 komada

– griz – 4 supene kašike
– kakao prah – 1 supena kašika
– mleko – 150 ml
– vanil šećer – 1 kesica
– so – na vrh noža, 2 gr

PRIPREMA
U sir stavljama šećer, so, jaja i vanil šećer. Promešamo. Zatim dodajemo mleko i griz, i ponovo dobro promešamo. Testo delimo na dva dela. U jedan deo dodajemo kakao.

Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmenično slagati testo: belo, pa braon.



Recimo stavite kašiku belog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo belog testa, i tako dok ne iskoristite obe smese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.

Kolač možete ispeći na dva načina:

Možete ga staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 35-40 minuta.

Možete ga peći i u mikrotalasnoj pećnici, kako sam ja i uradila. Posuda sa testom se stavlja u mikrotalasnu, podesi se na maksimalnu snagu (moja je 750 W) i podešavamo tajmer na 10 minuta.

Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrotalasnoj još 2 munuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sečemo.

Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i odgore posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar