subota, 31. prosinca 2016.

JOGURT KOCKE







.
SASTOJCI
Tijesto
3 žutanjka
3 bjelanjka (snijeg)
80 g šećera
1 vanil šećer
100 g brašna
40 g otopljenog maslaca
1/2 žličice praška za pecivo

Preljev za tijesto
100 ml mlijeka
1 vanil šećer

Krema
4,5 dcl jogurta s okusom vanilije (može i običnog jogurta)
500 ml vrhnja za šlag
1 limun: sok + korica
150 g šećera
1 vanil šećer
1 paketić (10 g) želatine u prahu




PRIPREMA
Za tijesto: Izmiksajte pjenasto žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i otopljeni maslac. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u namašćen i pobrašnjen četvrtasti pleh (cca 20 x 30 cm) i pecite na 180 C dok ne dobije lijepu žutu boju (provjera čačkalicom). Pečeno tijesto prelijte mlijekom kojeg ste ugrijali s vanil šećerom.

Za kremu, izmiksajte jogurt sa sokom jednog limuna i naribanom koricom, šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite šlag i sjedinite s kremom. Želatinu pripremite po uputama sa vrećice pa postepeno umiksajte u kremu. Kremu rasporedite po pečenom i ohlađenom tijesto i ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći (najbolje).

Režite na kocke, poslužite ohlađeno.

POSLUZIVANJE
Ako koristite obični jogurt, dodajte više šećera u kremu, jer jogurti s okusom vanilije su već zaslađeni.

Nema komentara:

Objavi komentar