petak, 30. prosinca 2016.

ZLATNE KIFLE! KAKO JE SAMO KIFLA MEKA BEZ MARGARINA I BEZ MLEKA!






.
SASTOJCI
Tjesto
400ml jogurta
300ml vode
200ml ulja
2 velike kasike secera
1 velika kasika soli
1 velika kasika kvasca
2 jaja
1kg i 100gr brasna (potrosila sam vise od kila
ZA FILOVANJE
Nutella

  Sir


PRIPREMA
1.U serpu za mjesanje tjesta staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu I ulje malo zagrrejati pa onda dodati jogurtu)
2.U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kasikom secera, jednom kasikom brasna I malo vode ostaviti da nadodjete dodati u mjesavinu ulja jogurta I vode
3.Mikserom (zice za meko tjesto) pjenasto umuti jaja sa 1 kasikom secera te dodaj u smjesu
4.Nastavi miksati tjesto dodaj
5.pola kolicine brasna I miksaj oko 5 minuta najvecom brzinom
6.Zatim zamjeni zice na mikseru stavi zice/nastavke za tjesto I nastavi dodavati brasno sve dok tjesto ne postane dvrdje tako da ga mozes iskrenuti na sto i oblikovati kuglu (da bi tjesto bilo jos vazdusastije bacite ga koji put od sto)
7.Oblikujte kuglu I stavite da se odmara (najbolje je u plasticnu posudu koju mozete poklopiti) dok ne udvostruci volumen
8.Dokisalo pazljivo istrestina sto I razoklagijati sto veci krug, seci testo najprije u
9.4 dela onda u
10.8 delova I svaku osminu u tri dela tako da
11.dobijete 24 komada
12.Kifle punite
13.Nutellom ili sirom po vasem izbor
14.Zamotajte kifle (Ja uzmem jedan komad iz kruga I onda ga jos malo rukom rastegnem I
umotam kiflu
16.Ostavite da dokisaju duplo!
17.Pecite na 180C oko 15tak min dok ne dobiju lepu zlatnu boju
18.Neka se malo ohlade u tepsiji pre sluzenja
20.Ohladjene mozete staviti u plasticnu kutiju ako ostane I sutradan su nenadmasne I slane .

Nema komentara:

Objavi komentar