četvrtak, 2. veljače 2017.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA RECEPT I DETALJAN POSTUPAK PRIPREME

16427498_1807658466151236_3428540209014622711_n






.
Za ovaj recept je potrebno:
svinjske snicle ( 6 do 7 komada),narendanog kackavalja ,vegete,soli,iseckane slanine ili sunkarice
i za pohovanje jaja,brasno i prezle

Priprema:

Snicle dobro istanjiti ,posuti vegetom i soli ,ostaviti malo da odstoje kako bi se dobro usolile. U medjuvremenu tanko iseci slaninu ili sunkaricu i narendati kackavalja,kackavalj ne morate rendati mozete staviti tanke kocke.Snicle razvuci ,u red poredjati kackavalj i slaninicu ,urolati kao sarmu ,coskove uvuci kako sadryaj ne bi ispadao pri przenju.
Zatim, tako urolanu sniclu uvaljati najpre u tanjir sa brasnom, zatim u umuceno jaje, pa u prezle(hlebne mrvice) i Karadjordjeva snicla je spremna za przenje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

U serpi ugrejati malo vise ulja, i kada je vrelo, u njega spustiti pripremljene snicle .Prziti ih ravnomerno malo duze vremena, uz okretanje snicle s vremena na vreme, dok podjednako ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar