četvrtak, 30. lipnja 2016.

BRZI KOLAČ ZA SVAKI DAN KOJI SE NE PEČE




.
Sastojci:

Podloga od keksa:

– 300 g mljevenog keksa
– pola čokolade za kuhanje
– 200 g otopljenog maslaca ili više po potrebi
– 4 žlice kokosa
Krema:
– 1 pakiranje proizvoda Krema za torte Dolcela
– 1 mliječna čokolada (naribana)
– 300 ml mlijeka

Ukras:
– šlag pjena
– 125 ml mlijeka .


Priprema:
Podloga: mljevenom keksu dodati kokos, te otopljnu čokoladu i maslac. Umijesti smjesu. Namastiti s malo maslaca kalup za torte i smjesu utisnuti.
Ostaviti u hladnjak dok pripremite kremu i šlag pjenu.
Kremu izraditi po uputstvu i dodati joj izrendanu mliječnu čokoladu, te još malo mikasati.
Pripremiti šlag pjenu.
Izvaditi kalup iz hladnjaka i na smjesu od keksa staviti kremu s komadićima čokolade.
Ukrasiti šlag pjenom.
Ostaviti u hladnjaku oko 2 sata prije skidanja kalupa.
p.s. Iako na pakiranju od Kreme za torte piše dodati maslac nakon izrade, to preskočite. Ja radim bez njega.

Nema komentara:

Objavi komentar