nedjelja, 26. lipnja 2016.
Palačinke punjene mljevenim mesom
.
Sastojci:
palačinke pripremljene prema osnovnom receptu
300 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
200 gr gljiva
1/2 svježe crvene paprike
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica origana
1 žlica crvene paprike u prahu
sol
papar
2 žlice ulja
Preljev za palačinke:
300 ml vrhnja za kuhanje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja.
Priprema:
Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar