![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14502921_1698034843856511_510901773612629013_n.jpg?oh=ccea4def40eb0824e6446e7fe580fbdf&oe=588340E2)
.
SASTOJCI
Za testo
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
2 kašike šećera
1 čaša (čaša od 2 dcl) ulja
1 čaša jogurta
4,5 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za sirup
3 čaše ( od 2 dcl) šećera
3 čaše vode
1/2 limuna.
PRIPREMA
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu, od kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Sirup ostaviti da se hladi.
Umutiti 2 jaja sa vanilin šećerom i 2 kašike šećera, dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i 2 čaše brašna. Dobro umutiti mikserom.
Dodati još 2,5 čaše i rukom zamesiti i izraditi testo.Testo je mekano ne lepi se za ruke.
Podeliti testo na 32 loptice. Od loptica napraviti urmašice, staviti u pleh i peći na 200 stepeni 25 – 30 minuta, da lepo požute.
Hladnim sirupom preliti tople urmašice. Posle 10 -15 minuta ih prevrnuti da stanu 10 minuta pa ih opet vratiti u prvobitno stanje i ostaviti da urmašice upiju sirup.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
Nema komentara:
Objavi komentar