petak, 30. rujna 2016.
TAKO JE SOČAN I OSVJEŽAVAJUĆI DA JE GREHOTA A NE PROBATI GA
.
Drage moje kulinarke evo i mog kolaca , mada moji ukucani kazu da je torta
,ali je stvarno preukusan i socan pa uzivajte …pozz
Sastojci:
10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna
fil 1
200gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200gr secera u prahu
12dl mleka
fil 2
300gr secera
6dl vode
500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120gr pudinga od jagode ili vanile
glazura je od cokolade
Priprema:
Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti
dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30
x 40 isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru. Od 1
litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak
mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi
sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.U jednoj
serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva
,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se
ohladi REDOSLED:ZUTA KORA , VOCNI FIL,BELI KREM CRNA KORA,BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE 400 GR.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar