ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

ETON MESS ZA ODRASLE




.
Sastojci
Sastojci po osobi (za jednu čašu od 2 dl):
100 gr jagoda
3-4 puslice (ja ih kupujem, vi možete da napravite domaće)
30 ml vermuta (ili 20 ml votke)

2-3 kašike umućene slatke pavlake zaslađene prah šećerom
za dekoraciju:
cele jagode, cele puslice, listići nane/mente.


Priprema
1.
Oprane jagode dobro ocediti, iseckati na sitnije komade i preliti vermutom. Ostaviti da odstoje.

2.
Puslice izdrobiti na manje komade i odližiti u manju činijicu. Slatku pavlaku ulupati i po želji zasladiti prah šećerom.



3.
U čaše ili činijice ređati jagode, izmrvljene puslice, šlag, opet dodati jagode i malo vermuta u kome su bile natopljene, pa puslice i na kraju šlag.

4.
Dekorisati jagodama, celom puslicom i listićima nane.

5.
Kašičica u ruke i sledi uživancija.. Vermut se u ovoj kombinaciji odlično slaže sa jagodama, a puslice i šlag su tu da obezbede slast, a i da imate čime da se ubrljate.. 🙂

6.
Umesto vermuta može se koristiti votka. Pošto je ona jača (vermut ima 16% alkohola, votka 40%), dobićete desert za “odraslije”.

Nema komentara:

Objavi komentar