utorak, 31. svibnja 2016.

TORTA “CARICA:VRHUNSKA TORTICA ZA SVE PRILIKE :::

Torta “Carica”


.
Sastojci  12 osoba
Biskvit
70 gr. maslac
150 gr. šećer
5 kom. jaja
70 gr. brašno
1 kom. vanilin šećer
1 kom. pecilni prašak
30 gr. krušne mrvice
100 gr. čokolada za kuhanje
Krema
1 kom. puding od banana
1 kom. puding od čokolade
1 l. mlijeko
1 kom. želatina u prahu
150 gr. čokolada za kuhanje
100 gr. bijela čokolada
7 dl. slatko vrhnje
preljev za biskvit
1 dl. mlijeko
2 jušne žlice kraš express.


Priprema
Priprema biskvita:
1.
U maslac staviti šećer i vanilin šećer, te izmiksati.
2.
Nastaviti miksati i dodavati jedan po jedan žumanjak.
3.
Takodjer, postupno dodavati brašno, pecilni prašak, krušne mrvice i otopljenu i ohladjenu, još tekuću čokoladu.
4.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
5.
Peći na 180˙C oko 30 min.
6.
Ohladiti i prerezati na 3 kore.
Priprema kreme:
1.
Skuhati pudinge, svaki zasebno po uputama na vrećicama.
2.
U još vruće pudinge ubaciti čokolade razlomljene na komadiće (u bananu bijelu, u čokoladu tamnu), te miješati dok se ne poveže i ohladi.
3.
Od 5 dl. slatkog vrhnja dodati otopljenu želatinu te pripremiti šlag.
4.

  Šlag razdijeliti u umiješati u smjese pudinga.
Izrada torte:
1.
U kalupu za tortu (promjer 24cm) slažemo slijedeće:
2.
Donju koru namočimo sa preljevom za biskvit i namažemo veći dio svjetle kreme.
3.
Zatim dodamo sljedeću koru, namočimo sa preljevom i namažemo sa većim dijelom tamne kreme.
4.
Na kraju stavimo gornju koru, namočimo je sa preljevom.
5.
Od 2 dl slatkog vrhnja napravimo šlag, dodamo grubo narezanu čokoladu i time premažemo i ukrasimo vrh torte.

  6.
Ostavimo da se torta stisne na hladnome.
7.

  Kada se torta stisnula, skine se kalup i ostatkom krema se ukrasi po želji
  PRIJATNO.

Nema komentara:

Objavi komentar