subota, 28. svibnja 2016.

LJETNA POSLASTICA




.
Sastojci
250 g keksa Petit Beurre
3 kisele jabuke (700 g)
3 banane (500 g)
150 g mljevenih oraha
1 žlica ruma
100 g šećera
Za puding kremu:
1 Puding vanilin Dolcela
2 žlice šećera
500 ml mlijeka
20 g maslaca
Za šlag:
125 ml vode
1 Šlag hit Dolcela.


Priprema
1.
U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
2.
Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
3.
Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
4.
U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
5.
U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.
Posluživanje
Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.

Nema komentara:

Objavi komentar