četvrtak, 22. prosinca 2016.

FINI KREMASTI KOLAČ

3




.
SASTOJCI:
.  Kora:
. 7 jaja
7 kašika šećera
4 kašike brašna
7 kašike ulja
3 kašike kakaoa
prašak za pecivo
Krem :
350 g džem po izboru, mora biti džem, da ne bi bilo ljuske od voća.
350 ml slatke pavlake
1 paket želatina
Čokolada sloj :
200 g čokolade
60 ml slatke pavlake
Krem II :
300 gr krem sira
350 ml slatke pavlake
100 gr šećera u prahu
1 želatin
sok od limuna limun
Dekoracija :
čokolada glazura ( opciono )


Pripema:
Ulupajte belanca dodavajući šećer. Dodajte žumanca, ulje i bašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
Sjedinite sve i stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.
Ulupajte slatku pavlaku, ne jako, pa dodavajte postepeno džem uz miksiranje.
Želatin stavite u 50ml vode 5 minuta da odstoji, pa stavite na vatru da se otopi, ne sme da provri, pa ga dodajte u prethodnu smesu.
Koru presecite na dva dela, pa vratite u pleh u kojoj se pekla i istresite prvi krem.
Drugi sloj – otopite zajedno čokoladu i slatku pavlaku, sašećajte malo da se prohladi pa istresite preko prvog krema.
Stavite u frižider dok pripremite krem od krem sira.Ulupajte slatku pavlaku. Pomešajte krem sir sa šećerom i limunovim sokom, količina po izboru.
Želatin potopite u 50ml vode i ostavite da hidrira 5 minuta, pa ga zagrejte da se otopi i dodajte kad se otopi prethodnoj smesi. Sjedinite i istresite preko sloja čokolade. Poklopite korom 2.
Vratiti u frižider na nekoliko sati, pa preliti glazurom i kad se stegne poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar