četvrtak, 1. prosinca 2016.

Napravite sami sebi Detoks sok protiv nadimanja i upala











.
Zeleni sokovi, ili smutiji, sjajan su način da alkalizujete telo, poboljšate varenje, eliminišete toksine i smanjite upale. Ovaj sok sa đumbirom i krastavcem pomaže i da se smanji nadimanje u stomaku.


Sastojci (za dve porcije): 2 krastavca, 5 cm korena đumbira, pola limuna, oljuštenog, šolja peršuna, dve jabuke sa izvađenim košticama, malo ljute aleve paprike.
Priprema: ubacite peršun, đumbir, limun, jabuke i krastavce u sokovnik (đuser). Ako nemate đuser, naprosto ubacite sve sastojke u blender, sameljite, pa dodajte malo vode ako treba. Poslužite napitak u čaši, a odozgo pospite sa malo ljute aleve paprike.
Svakodnevna upotreba ovog soka pomoći će da bolje varite (manje nadimanja), lakše eliminišete toksinei smanjite upale.

Kako deluju sastojci
Krastavci su odlični za detoksikaciju tela, pošto se sastoje od 95% vode. Puni su elektrolita, antioksidanasa i drugih korisnih biljnih nutrijenata koji imaju antiinflamatorno dejstvo i pomažu protiv upala. Sadrže takođe i dosta vitamina A, C, K, kao i kalcijuma i kalijuma.
Đumbir je jedan od najboljih začina za rešavanje svih tegoba sa varenjem, uključujući i nadimanje.
Peršun je poznat po tome što pročišćujuće deluje na krv, bubrege i jetru. Deluje kao diuretik i pomaže da se izluče nepoželjni otpadni materijali iz tela.
Ljuta aleva paprika ima jaka antiinflamatorna svojstva, a ublažava i bol. Podstiče cirkulaciju, kao i eliminaciju toksina.
Jabuke su odlične da “pokupe” ostatke hemikalija, aditiva, kao i metala u tragovima koji dospeju u digestivni trakt.
Limun je jedan od najboljih prirodnih izvora vitamina C. Momentalno podstiče varenje, a povoljno deluje i na kožu.

Nema komentara:

Objavi komentar