srijeda, 22. lipnja 2016.

KOLAČ SA JAGODAMA, MASCARPONE SIROM I VANILIN KREMOM

HUO



.
SASTOJCI

BISKVIT:
4 jaja
100 gr šećera
120 gr brašna
1 prašak za pecivo
KREMA OD VANILIJE:
1,5 l mlijeka
230 gr brašna
170 gr šećera
2 kom puding od vanilije
3 žumanjka
1 margarin
KREMA SA JAGODAMA:
500 gr jagoda
6 žlica šećera
6 dcl vode
2 kom pudinga od vanilije
KREMA OD MASCARPONE SIRA:
500 gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
70 gr šećer u prahu (šećer može po ukusu, ovisi koliko je slatko vrhnje slatko)
50 gr bijele čokolade za naribati.


PRIPREMA MEKANOG BISKVITA

Odvojite žumanjke od bjelanjaka
Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg i potepeno dodajte šećer.
Dodajte žumanjke i pjenjačom kratko sjedinite.
Brašno pomješajte sa praškom za pecivo i ubacite u jaja, te zajedno pjenjačom sjedinite koliko je potrebno.
Tepsiju lagano pouljite i pobrašnite, te ulijte pripremljenu smijesu. Tepsija koju sam ja koristila je dimenzija 21 X 36 cm, a vi svakako koristite malo veću.
Stavite biskvit peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 min.
Ostavite da se ohladi.




PRIPREMA KREME OD VANILIJE

Brašno, šećer, puding i žumanjke sjedinite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati dok ne postane gusto.
Kremu ostavite da se ohladi.
Dodajte margarin sobne temperature i sjedinite sa vanilin kremom.
Kremu rasporedite preko biskvita.









Nema komentara:

Objavi komentar