petak, 26. kolovoza 2016.

Keksici od kokosa i cokolade…





.
Sastojci
1 salica 250 ml.
2 salice brasna
1 zlicica praska za pecivo
150gr. putera
100gr. secera
1 jaje
1 zlicica vanille extrakt
30gr. kokosa
30 gr. kuhinjske cokolade.


Priprema
1.
Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omeksa.
Pomijesjate brasno i prasak za pecivo.
U zdjeli miksajte puter i secer.Dodajte jaje i vanillu extrakt.
Dodajte brasno i zamijesite tijesto.
2.
Podijelite tijesto na pola.
U jedno tijesto dodajte kokos i zamijesite ponovo.

3.
kuhinjsku cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na peci.Ostavite da se malo hladne.
U drugo tijesto dodajte istpoljenu cokoladu i zamijesite tijesto.

4.
Tijesta zamotajte u prozirnu foliju i stavite u fridz 1h.

5.
Na prozirnoj foliji razvaljate prvo tijesto sa kokosom.



6.
Zatim razvaljajte cokoladno tijesto.

7.
Cokoladno tijesto prebacite preko kokosovog tijesta kao na slici.

8.
Zatim pomocu prozirne folije uvijte tijesto u roladu.
Zamotajte u istu prozirnu foliju i stavite u fridz 1h.

9.
Isjecite na snite zeljene debljine i stavite da se pece na 190C 12-15min.

Nema komentara:

Objavi komentar