srijeda, 8. veljače 2017.
ČOKOLADNA BANANKO TORTA
.
Sastojci
Čokoladni biskvit
4 jaja
300 g šećera
150 ml ulja
180 ml vode
300 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
½ praška za pecivo
prstohvat soli
Krema s aromom banane
500 ml mlijeka
100 g šećera
80 g gustina
½ arome banane
200 ml slatkog vrhnja
Čokoladna krema
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
Ostalo
20 čokoladnih bananica
Priprema
Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i ulje.
Dodajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo pa kuhačom sjedinite sve sastojke. Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i pecite 30-35 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađeni biskvit uzdužno prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.
Za pripremu kreme gustin razmutite sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljeni gustin pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vruću dodajte aromu banane. Premjestite kremu u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem.
Na podlogu za torte stavite prvi biskvit, a oko njega obruč od kalupa za torte. Premažite biskvit s malo kreme pa posložite pola količine bananko čokoladica. Preko čokoladica nanesite još malo kreme i prekrijte tortu drugim biskvitom. Ponovite isti postupak pa prekrijte tortu posljednjim biskvitom i spremite ju u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.
Za pripremu čokoladne kreme slatko vrhnje otopite na pari ili laganoj vatri zajedno s maslacem i čokoladom. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte i premažite cijelu tortu.
Tortu ukrasite po želji – naribanom čokoladom, bananko čokoladicama ili šlagom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar