utorak, 7. veljače 2017.

SVJETSKI POZNATA POSLASTICA ZA 20 MINUTA GOTOVA








.
SASTOJCI
1 Cheesecake Dolcela
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
350 ml mlijeka
300 g svježeg sira (mascarpone)
150 g čokolade
PRIPREMA
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.





Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u hladnjak na 20 minuta.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
POSLUZIVANJE
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
SAVJET
Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.

Nema komentara:

Objavi komentar