srijeda, 8. veljače 2017.

TORTA SA ČOKOLADOM I KIKIRIKI PUTEROM








.
SASTOJCI
za oreo podlogu
300g oreo keksa(moze i neki drugi tamniji sad ima TOTO)
100g putera/margarina
margarin za kreme
500m slatke pavlake
400g sira(mascarpone,rikota…)
1 zelatin(u kesici)+5kasika vode





100g secera u prahu
140g puter kikirikija
5kasika Lino lade nougat i 200g cokolade crne
za dekoraciju
100ml slatke pavlake
100g neslanog sitno seckanog kikirikija
100g cokolade
PRIPREMA
Za podlogu:
u blenderu izmiksajte keks,omeksajte puter i umesite sa keksom.
Potreban vam je Kalup promera 20cm .
Ja sam skinula dno,stavila na stalak za tortu obruc i utisnula keks u dno.
Za fil:
Zelatin pomesajte sa 5 kasika vode.
Umutite slatku pavlaku,dodajte secer u prahu,sir i sve jos kratko umutite(da se fino sjedini) .
Zelatin otopite u mikrotalasnoj-kratko i sipajte u masu i umutite(kratko)




Puter kikiriki treba da bude meksi,ako vam je tvrd omeksajte ga u mikrotalasnoj.
Cokoladu otopite u mikrotalasnoj.
Masu podelite na 2 dela.
U jedan sipajte kikiriki puter i izmiksajte,u drugi cokoladu takodje izmiksajte.
Sipajte na podlogu (obruc ne skidajte) prvo kikiriki fil,pa cokoladni fil.
Stavite u hladnjak oko 2-3 sata da se stegne,mozete skinuti obruc(lagano nozem oko torte idite uz obruc),ukrasite po zelji.
Ja sam pravila ogradicu od cokolade,ukrasila slatkom pavlakom i posula kikirikijem.

Nema komentara:

Objavi komentar