petak, 27. svibnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA S VIŠNJAMA




.
Sastojci
biskvit:
140 g brašna (70 g glatkog + 70 g oštrog)
75 ml ulja
1 dl jogurta
0,6 dl mlijeka
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica arome vanile
2 jaja
150 g šećera
15 g kakaa
višnjasti preljev:
500 g ocijeđenih kompotnih višanja
500 ml soka od kompota višanja
4 pune žlice šećera
2 preljeva za torte (crvenog)
sirni dio:
250 g krem sira
250 g slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
20 g kakaa
1 kremfix/šlagfix
2 vanilin šećera
ukrašavanje:
3-4 žlice nastrugane čokolade.


Priprema
1.
biskvit: u užoj, dubljoj posudi smiksajte ulje, šećer. Pridodajete smjesi jedno po jedno jaje, između svakog pridodavanja miksajte oko minute.
Prosijte brašna, prašak i kakao u zasebnu zdjelu.
Izmjerite potrebnu mjericu mlijeka i jogurta. U 2 do 3 navrata brašnastu smjesu i mliječnu pridodajete uljnoj. Lagano miješate, smjesu stavljate u namašćen lim za pečenje (promjer 26cm)
Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite ga.
2.
Na potpuno ohlađen bisvit poslažite ocjeđene višnje. Preljev skuhajte prema uputama s pakiranja vrećica, stavite ga hladiti kojih 15-20 min. uz češće miješanje, a kad lagano počne gusnuti, žlicom pažljivo prelijete po višnjama na bisvitnoj podlozi. Stavljate u hladnjak.
3.
Izmiksajte dobro ohlađeno vrhnje, pridodajte kakao, šećere i kremfix. Kad sastojci sjedine, stavljate još i izmjerenih 250 g krem sira, dobro izmiješate cijelu smjesu, nanesete na višnjasti preljev.
4.
Cijeli kolač ide opet na hlađenje najmanje 2 sata, a prije posluživanja ga pospite naribanom čokoladom iiiiii :))) zatim vas više ništa ne dijeli od užitka 🙂
…s još puno više arome osvaja vas sljedećeg dana…provjereno!!!!.

Nema komentara:

Objavi komentar