petak, 27. svibnja 2016.

SOČNA KOCKA OD ANANASA! STARI JE OVO RECEPT ALI IPAK MODERAN.




.
SASTOJCI
BISKVIT:
4 jaja
4 velike žlice brašna
4 velike žlice šećera
1 velika žlica kakaa u prahu
1/2 praška za pecivo

KREMA:
1/2 l mlijeka
1 margarin za kreme
20dkg šećera
1 vanilšećer
3 žumanjka
4. velike žlice brašna
1 kesica šlaga
1 konzerva velika ananasa

SIRUP (preljev za biskvit)
2 dcl vode
1 dcl ruma
15dkg šećera.


PRIPREMA
1.
Batite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2.
U drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke sa šećerom, pa dodajte prosijano brašno sa praš. za pecivo i kakao.
3.
Staviti smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup (36×22 cm) i peći nekih 20-ak minuta na 150 °C.
4.
Za sirup u manji lončić stavite vodu i šećer da uzavru, ugasite pa dodajte rum. Kada je biskvit gotov odmah ga vrućeg zalijte ovim preljevom.
5.
Veći lonac napunite vodom do pola i stavite da uzavre. U manjem loncu razmutiti brašno sa 1 dcl mlijeka, šećerom i van. šećerom.
6.
U tu smjesu dodati ostalih 4 dcl mlijeka i staviti lonac na veći , dakle krema se kuha na pari. Ja je cijelo vrijeme mutim mikserom, a možete i žicom.
7.
Kad se krema skuhala dodajte u nju tri žumanjka , još krato mutite na pari i krema je gotova. Ohladite skroz!
8.
Maslac ili margarin za kreme dobro izradite i kada se krema skroz ohladila dodajte mu žlicu po žlicu kreme.
9.
Na hladni biskvit stavite nasjeckani ananas. Premažite kremom i na kraju šlagom.
Ukrasite po želji.

Posluživanje
Ovaj spoj ananasa i ruma meni je najdraži, naravno vi možete kombinirati voće po vašoj želji.
U slast!.

Nema komentara:

Objavi komentar