utorak, 28. lipnja 2016.

BAISER SLADOLED TORTA” GOTOVA ZA 20 MINUTA




.
Sastojci

Potrebno (za 16 komada) :

1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog

2 kesica slag fixa

200 g. baisera-puslica(gotovih)

300 g. mlecne cokolade za kuvanje

200 g. krokanta

5-6 kasika ruma.


Priprema

Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.

Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.

U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.



Sve dobro promesajte kasikom.

Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)

Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.

Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).

Posluživanje

Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti…



Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).

Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.

Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.

Nema komentara:

Objavi komentar