nedjelja, 26. lipnja 2016.

Domaća marmelada od jagoda




.
Sastojci:


2 kg svježih jagoda
800 g smeđeg šećera
800 g šećera
5 paketića vanilija šećera
5 žlica ruma
1 limun
1 naranča
2 vrećice želatine.


Priprema:
Jagode dobro oprati narezati na ploške, posložiti u posudu zajedno sa mješavinom smeđeg, običnog i vanilija šećera sa šećerom i ostaviti preko noći da puste sok. Sutradan u posudu za kuhanje staviti mješavinu šećera i jagoda, dodati sok i naribanu koricu od limuna i naranče i kuhati na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok ne zakuha. Potom smanjiti na laganu vatru i kuhati oko pola sata uz povremeno miješanje. Malo prije kraja dodati rum i želatinu otopljenu prema uputama. Sve zajedno promiješati na vatri nekoliko minuta. Potom uliti marmeladu od jagoda u pripremljene staklenke i spremiti na hladno mjesto.

Nema komentara:

Objavi komentar