srijeda, 29. lipnja 2016.

PROLJETNA TORTA S JAGODAMA!




.
Sastojci
400 g mljevenog keksa
250 g margarina
150 g sjeckanih oraha
150 ml soka od pomorandže
700 g krupnijih jagoda
800 ml slatke pavlake
250 g maskarpone sira
4 žumanceta
120 g šećera
1 vanil-šećer
2 želatina
2 kašike šećera u prahu.


Priprema
Margarin pjenasto umutiti, dodati šećer u prahu i uz neprekidno mućenje dodati sjeckane orahe, sok od pomorandže i mljeveni keks. Smjesu dobro sjediniti, a zatim koru ravnomerno rasporediti po kalupu. Jagode horozontalno zaroniti u koru, do polovine tako da druga polovina ostane van kore. Ostaviti u frižider da se stegne.

Umutiti 500 ml slatke pavlake u čvrst snijeg, dodati šećer, vanil-šećer i jedno po jedno žumance. U umućen fil dodati maskarpone i sjediniti sastojke.
Želatin razmutiti sa malo vode, ostaviti da nabubri, a zatim ga tempirati do tačke ključanja (najbolje u mikrotalasnoj pećnici oko 1 minut). Dodati i želatin u fil, promješati i sjediniti. Staviti fil preko kore sa jagodama, ravnomerno rasporediti i ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Umutiti preostalu količinu pavlake u šlag.

Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati šlagom i iseckanim jagodama i servirati.

Nema komentara:

Objavi komentar